Gespot door de redactie: een oplaad weekend en yoga bij hoge temperaturen

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: in drie stappen een stralende huid, duurzame verpakkingen voor haarproducten, een relaxweekend op een onbewoond eiland, binnenkijken bij mensen uit de creatieve sector, en zweten bij de Hot Flow Studio in Amsterdam.

Rust, inspiratie en nieuwe energie

Soms heb je gewoon het gevoel dat de batterij leeg is. Je bent moe, futloos en mist de sprankelende energie die je normaal wel hebt. Kun je wel een frisse boost gebruiken? Het Oplaadpunt organiseert van 12 tot 14 mei een relaxweekend op een unieke locatie. Op onbewoond eiland de Kluut heb je alle tijd voor jezelf, midden in de natuur. Je kunt er lekker hangen in een hangmat, rondjes zwemmen in het meer en deelnemen aan een rustige yogales. Ook kun je je laten inspireren tijdens één van de workshops mind, body of food. ’s Avonds geniet je van muziek bij het kampvuur en heb je tijd om te relaxen. It’s all about you. En dat betekent dat je geen sociale verplichtingen hoeft te voelen naar anderen.

Lijkt het je wat? Het complete programma vind je op de website van Het Oplaadpunt. En speciaal voor Bedrock-lezers krijg je nu 15% korting. Vul de code: Bedrock_HOW in tijdens je aanmelding en ontvang de korting!

In 3 stappen een stralende huid

Temperatuurwisselingen, de luchtvochtigheid, voeding, stress, je hormonen: het beïnvloed allemaal de conditie van je huid. Elke dag hetzelfde product gebruiken voor een huid die steeds verandert is dus eigenlijk niet logisch. Lois Lee komt daarom met drie producten, voor een complete dag- én nachtverzorging. Met een soothing cleansing oil, een hydrating lotion & nourishing beauty oil maak je je eigen blend en zorg je in drie stappen voor een stralende huid. Is je huid wat droger, of is de temperatuur buiten koud? Dan voeg je wat meer beauty oil toe. Is je huid juist wat vetter en is het lekker warm buiten? Wat meer hydrating lotion brengt je huid weer in balans.

Loïs Lee Pure Skinfood is verkrijgbaar via loislee.nl en bij geselecteerde verkooppunten. De producten zijn natuurlijk, dierproefvrij, vegan, en vrij van belastende, synthetische en hormoon verstorende ingrediënten.

Stop plastic afval

In de aflevering ‘Het plastic paradijs’ van het documentaire drieluik de Prijsvechter is te zien hoe plastic een wondermiddel is, maar ook een plaag. Het World Economic Forum (WEF) schat in dat wereldwijd de productie van plastic stijgt tot 1.124.000.000 ton, waarvan zo’n 90 procent na éénmalig gebruik verdwijnt in het milieu. En dat moet stoppen. O’right ontwikkelt daarom verpakkingen voor haarproducten die zoveel mogelijk in balans zijn met het milieu. In 2011 lanceerde O’right zijn eerste plantaardige fles, maar vanaf april wordt de lijn van duurzame verpakkingen verder uitgebreid. Nieuw in het assortiment zijn de Purple Rose Color Care Shampoo, de Bamboo Moisturizing Shampoo en de Tea Tree Shampoo.

O’right is exclusief verkrijgbaar bij de duurzaam werkende kapsalon en via de webshop hairoright.nl.

Het perfecte koffietafelboek

Heb je altijd al eens binnen willen kijken bij mensen uit de creatieve sector? The Workshop – het boek dat is samengesteld door roomed.nl – maakt het mogelijk. Je krijgt geen toegang tot hun slaapkamer of keuken, maar tot hun werkplek: de omgeving waar creatieven het meest kwetsbaar zijn, en tegelijkertijd op hun sterkst. Hier is het waar ze experimenteren, ontdekken en iets creëren dat voorheen niet bestond. Benieuwd wie je zoal tegenkomt in het boek? Maar liefst 25 Nederlandse creatieven openden de deuren van hun atelier, studio of kantoor. Tussen hen zitten bekende namen als Erwin Olaf en Mart Visser, maar ook nieuwe creatieven als Mae Engelgeer en Guillaume Philibert.

The Workshop is vanaf 14 april te koop bij Mendo, gelegen op de Berenstraat 11 in Amsterdam. Je kunt het boek ook online bestellen.

Lekker zweten

Yoga oefeningen doen terwijl het bloedheet is. Klinkt heftig, maar het is prima te doen. Doordat het lichaam van binnenuit verwarmd wordt zijn er een aantal voordelen. De warmte bevordert de flexibiliteit van gewrichten en spieren, waardoor je in staat bent om dieper in yogahoudingen te gaan. Ook helpt hot yoga het lichaam om zich te ontdoen van gifstoffen, waardoor de bloedcirculatie en stofwisseling verbetert. Wil je het een keer proberen? In Amsterdam kun je terecht bij de Hot Flow Studio’s in Amsterdam Zuid, de Jordaan en de Rivierenbuurt. De studio’s zijn verwarmd tussen de 35 en 38 graden en maken gebruik van infrarood verwarmingspanelen, die net aanvoelen als de zon. De verschillende lessen (waaronder Hot Vinyasa Flow, Hot Power Flow en Ballet Fitness) boek je hier.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: een oplaad weekend en yoga bij hoge temperaturen
Sluiten