Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Betere wereld 15 apr 2017
Leestijd: 3 minuten

Gespot door de redactie: een nieuw waslabel en online kleding lenen

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Deze editie staat geheel in het teken van duurzame kleding: de Groene Strik daagt je uit om een bewustere consument te worden en minder kleding te kopen, Lena the fashion library lanceert een online leensysteem, en AEG komt met een nieuw waslabel, ‘Don’t Overwash’. Ook hebben we een hele toffe winactie. [source id=”attachment_30440″ align=”none”][/source]

Krijg de klere(n)

Even eerlijk: hoeveel kledingstukken hangen er in je kast die je amper, of misschien zelfs nóóit draagt? Waarschijnlijk heel wat. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat de gemiddelde vrouw voor 400 euro aan ongedragen kleding in haar kast heeft. Hoe zonde is dat? Volgens de Groene Strik wordt het tijd dat we beter na gaan denken over de manier waarop we kleding kopen, en daarom zijn ze een nieuwe campagne gestart: de Krijg de Klere(n) campagne. Hiermee dagen ze je uit om een bewustere consument te worden, oftewel een Bewussie. Want heb je al die kleding wel écht nodig? En waarom breng je je kleding niet wat vaker naar de kleermaker, in plaats van nieuwe kleding te kopen?

Zie hier de eerste beelden van de campagne:

Geïnspireerd? Lees hier hoe je de perfecte duurzame garderobe samenstelt.

[source id=”attachment_30436″ align=”none”][/source]

Online kleding lenen

In het kader van minder kleding kopen hebben we nog een leuke nieuwtje: Lena the fashion library lanceert een online leensysteem. En dat betekent dat het lenen van kleding een stuk makkelijker wordt. Naast de fysieke bibliotheek aan de Westerstraat in Amsterdam is de hele collectie nu ook online te bestellen, vanuit het hele land. Voor het afhalen en wisselen heeft Lena partnerships met verschillende ondernemers in Amsterdam en andere grote steden. Bij de zogenoemde swap points kun je eenvoudig je online bestelde pakketje ophalen of wisselen. En geen zorgen: je kunt ook gewoon lenen in de steden waar nog geen swap points zijn, dan bezorgen ze per post.

www.lena-library.com

Nieuwe wasgewoontes

Vanwege kleurslijtage, het krimpen of uitrekken van de was gaat veel van onze kleding minder lang mee dan gewenst. En dat terwijl het makkelijk voorkomen kan worden. Hoe? Door betere wasgewoontes. Om de levensduur van onze kleding te verlengen en om vriendelijker te zijn voor het milieu heeft AEG in samenwerking met de mode-industrie het Care Label Project opgezet. Daarbij hebben ze een nieuw waslabel ontworpen, ‘Don’t Overwash’. Het label vernieuwt de oude wasgewoontes in drie hoofdcategorieën; ‘Alleen Stomen’, ‘Lagere Temperaturen’ en ‘Minder Vaak Wassen’. Ook erg handig: op de website van AEG vind je een moderne wasgids, met actuele tips over hoe je beter voor je was kunt zorgen.

Kan je kleding wel wat extra verzorging gebruiken? We mogen een energie-efficiënte AEG wasmachine weggeven. De wasmachine maakt gebruik van de SoftWater technologie, waardoor je bij 30 graden al een ongeëvenaard schoon resultaat krijgt. Laat hier je gegevens achter:

[contact-form-7 id=”30471″ title=”Wasmachine”]

Op dinsdag 25 april wordt er een event georganiseerd waar sprekers uit de mode-industrie vertellen over hun kijk op zorg (van kleding) en veranderingen die zij aanbrengen. Kaartjes kun je hier reserveren.

Locatie: Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: een nieuw waslabel en online kleding lenen
Sluiten