Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Better World 11 mrt 2017

Gespot door de redactie: handgemaakte sieraden en een nieuw zuivelmerk

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: een verzamelplatform voor duurzame kleding, melk van een andere koe, handgemaakte sieraden en een fijn alternatief voor frisdrank. [source id=”attachment_28093″ align=”none”][/source]

Eerlijk winkelen

Er is genoeg aanbod in fair trade en duurzame kleding, maar online is het aanbod verspreid over vele (relatief kleine) webshops. Erg onhandig, vonden de Amsterdamse studenten Marcella, Noor en Melissa. Daarom startten ze afgelopen zomer een website die eerlijke en duurzame mode van verschillende winkels inzamelt op één website: Project CeCe. Met Project CeCe (dat staat voor Conscious Clothing) willen ze het de shopper zo gemakkelijk mogelijk maken om eerlijke en duurzame kleding te vinden. Dit doen ze door de producten grofweg in te delen in vijf categorieën. Zodra je op het product klikt krijg je meer informatie over het merk en het verhaal achter het kledingstuk. En aan de hand van die info kan jij dus bewuste keuzes maken.

Andere koe, andere melk

Houd je van yoghurt, cappuccino of gewoon van een koud glas melk? Dan moet je snel kennismaken met het nieuwe zuivelmerk in town: Holland Jersey. Zoals de naam misschien doet vermoeden wordt Jersey melk uitsluitend gemaakt van Jersey koeien. En dat betekent dat de melk anders is dan je gewend bent. Buiten dat een Jersey koe een kleine bruine koe is met een witte snoet, is de melk populair omdat het van nature 20 procent meer proteïne bevat dan gewone melk. Zowel de yoghurt als melk zijn van weidemelk en zijn A2, waardoor alles een eigen, volle smaak heeft.

De Volle Jersey melk en Halfvolle Jersey melk zijn te koop bij 350 Albert Heijns, en ook de milde Jersey yoghurt – met een beetje de structuur van Griekse yoghurt – is verkrijgbaar in de grote filialen.

www.hollandjersey.com

Handgemaakte sieraden

Ben je al tijden op zoek naar een mooi sieraad, voor jezelf of voor iemand anders? Neem eens een kijkje bij Riverstone. Het sieradenmerk dat van Nederlandse bodem is verkoopt handgemaakte sieraden en gelooft in schoonheid in zijn puurste vorm. En dat kan alleen worden bereikt als het afkomstig is van een eerlijke bron. Momenteel wordt er daarom een duurzame fabriek in Bali gebouwd, zodat er gewerkt kan worden met duurzame materialen en ze de lokale bevolking betere kansen kunnen geven voor de toekomst. Mooi toch?

www.riverstones.nl

Een alternatief voor frisdrank

Ken je dat, dat je geen frisdrank wil drinken vanwege de suiker maar ook geen zin hebt in een saai glas water? Gelukkig is er binnenkort een alternatief. YAYA Kombucha, een gefermenteerd drankje op basis van thee, is vanaf april verkrijgbaar in Nederland. In Amerika is het alternatief voor frisdrank al jaren een hit. En dat snappen we best. Het drankje – verkrijgbaar in de smaken Original, Ginger, Pineapple Hibiscus en Blueberry Peppermint – is gemaakt van 100% biologische en natuurlijke ingrediënten. Er zitten dus geen toevoegingen zoals citroenzuur, aroma’s en andere E-nummers in. Wat betreft de suikers: Kombucha bevat maar 5 procent suiker, wat het een suikerarm product maakt.

Medio april zal YAYA Kombucha verkrijgbaar zijn in de horeca binnen de Randstad. Kun je niet wachten? Kom dan naar het Amsterdam Coffee Festival op 10, 11 of 12 maart. Hier serveert YAYA Kombucha verschillende smaken van de tap.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: handgemaakte sieraden en een nieuw zuivelmerk
Sluiten