Gespot door de redactie: een indrukwekkende tentoonstelling, vegan tassenmerk en eerlijke beautyproducten

Elke week selecteert de Bedrock-redactie de mooiste nieuwe locaties, meest bijzondere winkels, interessantste to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Deze week onder andere healthy beautyproducten en een bijzondere boeklancering.

Loveli beautyproducten

Natuurlijke producten die heerlijk ruiken en fijn aanvoelen én die goed zijn voor je lichaam, die combinatie ontbreekt helaas nog weleens. Daarom zette Linda Bot het merk Loveli op. Hoe het begon? Haar wereld stond op zijn kop toen ze te horen kreeg dat haar moeder borstkanker had. In het ziekenhuis werd gezegd dat het beter was geen deodorant met aluminium meer te gebruiken.

Toen ze er niet in slaagde een goed werkende deodorant zonder aluminium te vinden, besloot ze haar zoektocht te staken en zelf aan de slag te gaan. Inmiddels had ze zoveel informatie verzameld en een recept gevonden om zelf een deodorant te ontwikkelen op basis van het niet schadelijke natriumbicarbonaat. Linda verfijnde het recept en ontdekte daarmee dé oplossing voor iedereen die op zoek is naar een deodorant zonder aluminium. Inmiddels is de Loveli-collectie verder uitgebreid met onder andere een natuurlijke lipbalsem, bodylotion en shampoo.
www.loveli.care

Matt&Nat

Als je op zoek bent naar een mooie portemonnee of tas die diervriendelijk is, look no further. Matt & Nat staat dan ook voor Material & Nature, logisch. De afgelopen jaren hebben ze geëxperimenteerd met hergebruikte materialen als karton, rubber, nylon en kurk. Sinds 2007 gebruiken ze gerecyclede plasticflessen voor de voeringen van de tassen. En recentelijk hebben ze oude fietsbanden gebruikt voor bepaalde onderdelen van de nieuwe collectie.
www.mattandnat.com

Humans of Amsterdam boeklancering

Misschien ken je ze wel, de humans of New York. Mooie foto’s van echte mensen in de grote stad die hun verhaal vertellen. In Amsterdam zette Debra Barraud de Humans of Amsterdam Facebook-pagina op. In samenwerking met National Geographic heeft ze de meest bijzondere foto’s en verhalen gebundeld in een boek. Om dit te vieren organiseert ze op 28 oktober de officiele boeklancering. Sprekers als Amr Ranneh, Trina Nyazi en Meester Bart zullen een deel van hun verhaal delen op de avond.
Je kunt het boek in de National Geographic-shop.

World Food Day

Op zondag 16 oktober is het Wereldvoedseldag, een dag uitgeroepen door de Verenigde Naties waarop wereldwijd aandacht wordt besteed aan de herkomst van ons eten. Diverse bedrijven openen hun deuren voor het publiek voor een uniek kijkje achter de schermen. Het Schouwburgplein is het bruisende festivalhart van World Food Day. De muzikale headliner van het festival is Zwart Licht (met o.a Akwasi). Daarnaast ontbreekt het natuurlijk niet aan culinaire zwaargewichten. Tv-chefs Rudolph van Veen, Yvette van Boven en Abdelkader & Saïda Benali laten de bezoeker kennismaken met hun keukengeheimen.
www.worldfoodday.nl

You can only be a child #Once tentoonstelling

Stop Kinderarbeid presenteert de foto-expositie #ONCE. Indrukwekkende beelden van een reis naar een kinderarbeidvrije-zone in Oeganda, gemaakt door de wereldberoemde fotograaf Jimmy Nelson o.a. bekend van het boek ‘Before They Pass Away’.

De expositie laat zien dat het mogelijk is om kinderarbeid uit de wereld te krijgen en wat het voor kinderen betekent om écht kind te kunnen zijn. Een kans die miljoenen kinderen wereldwijd niet krijgen, omdat zij dag in, dag uit moeten werken, vaak onder ongezonde en gevaarlijke omstandigheden. 

De expositie is vanaf gisteren tot en met 27 november gratis te bezoeken in conceptstore Hutspot aan de Van Woustraat 4 in Amsterdam.
www.stopkinderarbeid.nl
www.beforethey.com

Missen we iets?

Uiteraard is deze lijst gebaseerd op wat we zelf tegenkomen. Mocht je nog leuke ideeen hebben, kun je deze mailen naar Josephine.

Meer Bedrock Approved vind je hier.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: een indrukwekkende tentoonstelling, vegan tassenmerk en eerlijke beautyproducten
Sluiten