Josephine Kay
Josephine Kay Better World 15 okt 2016

Gespot door de redactie: een heftige docu over klimaatverandering, een schrijfwedstrijd en ADE goes green

Elke week selecteert de Bedrock-redactie de mooiste nieuwe locaties, meest bijzondere winkels, interessantste to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Deze week onder andere verduurzaming in de muziekindustrie en een stroopwafel gemaakt van groenten. [source id=”attachment_19452″ align=”center”][/source]
Dat ons klimaat verandert is een feit. Maar of wij er iets mee te maken hebben? Er zijn genoeg mensen die niet geloven dat de mens een steentje bijdraagt aan de vernietiging van de aarde. En dat zijn dan niet de minste of geringste mensen, maar mensen met enorm veel macht. Gideon Levy duikt voor de docu in de wereld van de klimaatontkenners.

Hij volgt de sporen van het geld in de industrie van de klimaatscepsis. Van oliebedrijven die malle wetenschappers betalen, tot de denktanks die de memo’s schrijven voor de journalisten van FOX. En tot slot: een federale overheid die wetten aanneemt om klimaat sceptische lessen op school mogelijk te maken.
www.npo.nl

Vergeet niet Bedrock’s Facebook-pagina te liken, zodat je nooit meer iets mist.

FitShe

Als je veel sport is het goed om je lichaam de tijd te gunnen om te herstellen en een after workout shake hoort daar natuurlijk ook bij. Voor vrouwen was er nog geen proteïne shake op de markt, en daarom besloot Caroline Glasbergen FitShe te ontwikkelen. Het is een 100% natuurlijke shake die je lichaam helpt herstellen en het effect van je training ondersteunt. Eén shake bevat precies genoeg proteïne en magnesium om je spieren weer te herstellen na een training. Ze zijn er in twee pure smaken; vanille en aardbei/banaan. Per portie verpakt zodat je ze altijd mee kunt nemen en ze gewoon door de brievenbus passen.
www.fitshe.com

[source id=”attachment_19456″ align=”center”][/source]

Boeren op Dutch Design Week

Vier verschillende duo’s van boeren en ontwerpers hebben een bijzondere installatie gemaakt voor de Dutch Design Week. In deze vier installaties maak je kennis met de uitdagingen van de boer anno nu.
Onze favoriet is de stroopwafel gemaakt van groente. Ontwerper Chloé Rutzerveld presenteert op de Dutch Design Week voor het eerst haar project Strooop! Zowel de stroop als de wafel is gemaakt van reststromen afkomstig van biet of wortel. Deze stroopwafel zorgt niet alleen voor een toename van de groenteconsumptie, maar is tegelijkertijd ook een oplossing voor voedselverspilling.
De Dutch Design Week (DDW) vindt van 22 t/m 30 oktober plaats in Eindhoven.
www.ddw.nl

[source id=”attachment_19457″ align=”center”][/source]

Herbivore Botanicals

Nog een heerlijk beautyproduct om toe te voegen aan je badkamerkastje. Herbivore Botanicals voegt alleen ingrediënten aan hun producten toe die ook écht iets toevoegen, dus geen fillers. Hierdoor krijg je hele effectieve producten, met een focus op organische ingrediënten en uiteraard niet op dieren getest. Onze favoriet is het Organic Coconut Milk badschuim. Héérlijk!
www.herbivorebotanicals.com

Op de hoogte blijven van Bedrock-nieuws? Schrijf je in voor onze Bedrock-sparks!

[source id=”attachment_19458″ align=”center”][/source]

Duurzaamheid tijdens ADE

Amsterdam Dance Event en ID&T brengen op woensdag 19 oktober de belangrijkste pioniers uit de global muziekindustrie samen tijdens ADE Green. Seth Troxler, Dave Clarke, Tommie Sunshine en vertegenwoordigers van festivals als Welcome To The Future en DGTL gaan op zoek te gaan naar waardevolle oplossingen voor onze toekomst binnen, maar zeker ook buiten, het festivalterrein.

De dag start met de Nederlandse première van ‘How to Let Go of the World and Love All the Things Climate Can’t Change’ van Oscar-genomineerde documentairemaker Josh Fox. Maar ook Babette Porcelijn, schrijfster van het boek ‘De Verborgen Impact’ leert je alles over de keuzes tussen lokaal, biologisch en vegetarisch voedsel en de impact die deze keuze heeft op de wereld. Ook zal aandacht worden besteed aan de invloed die muziek heeft op je gezondheid.
www.amsterdam-dance-event.nl/ade-green 

[source id=”attachment_19459″ align=”center”][/source]

Debutantenschrijfwedstrijd

Is schrijven iets waar je hart sneller van gaat kloppen en droom je ervan om ooit een boek te schrijven? Dit is je kans! De Debutantenschrijfwedstrijd is een initiatief van Editio. Deze wedstrijd is bedoeld voor alle schrijvers en dichters die nog niet eerder een boek hebben gepubliceerd bij een uitgeverij. Er zijn twee prijzen te winnen: de vakjuryprijs en de publieksprijs.  Deze prijzen worden 18 maart 2017 uitgereikt tijdens het Debutantenbal, dat in De Balie plaatsvindt. Er kan geschreven worden in de categorieën:  Fictie, Non-fictie, Poetry slam, Toneel en Scenario. Je kunt kosteloos meedoen en de inschrijving is vanaf nu geopend. Go for it, denken we dan.
www.editio.nl/debutanten-schrijfwedstrijd

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: een heftige docu over klimaatverandering, een schrijfwedstrijd en ADE goes green
Sluiten