Gespot door de redactie: een healthy brunch en een magische running experience

Elke week selecteert de Bedrock-redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: een winkel met unieke hebbedingen, een documentaire over planten, een healthy brunch (mét yoga), een magische running experience door Amsterdam en verpakkingsvrij boodschappen doen in Zutphen.

[source id=”attachment_25045″ align=”none”][/source]

Unieke hebbedingen

Ben je op zoek naar een leuk cadeautje, voor jezelf of voor iemand anders? Bij The Gathershop ben je aan het juiste adres. Je vindt er een bijzondere collectie van prachtige handgemaakte en fairtrade items, met ieder een eigen verhaal. Denk aan handgemaakte sieraden, veganistische verzorgingsproducten en mini-vetplantjes. In tegenstelling tot veel andere winkels kiest The Gathershop selectief voor kleine ontwerpers, makers en uitgevers van over de hele wereld, om op deze manier hun een platform te bieden.

Leuke spullen scoren? Dat kan op de website van The Gathershop of in de winkel op de Hannie Dankbaarpassage (nummer 19) in Amsterdam.

The botany of desire

Bloemen. Bomen. Planten. We zijn er altijd vanuit gegaan dat wij de controle over ze hadden. Maar wat als juist zij óns hebben vormgegeven? In The Botany of desire – een twee uur durende documentaire gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Pollon – wordt deze provocerende vraag als startpunt gebruikt. De documentaire begint met Michael Pollan in een Californische tuin, waarna hij de hele wereld overgaat om onze relatie met de plantenwereld in kaart te brengen: van de aardappelvelden in Idaho en Peru tot de appelboomgaarden van New England, en van een plek met medische marihuana naar het mekka van de tulpen in Amsterdam. De documentaire laat zien hoe al deze planten en bomen zijn geëvolueerd om onze verlangens te bevredigen.

Je kijkt hier de documentaire The Botany of desire.

Healthy brunch & yoga

Ben je dol op brunchen? Dan hebben we een leuke tip voor je. Op zondag 22 januari organiseren de vrouwen van foodblog Get Out of Your Fatsuit een healthy 4-gangen brunch. Het pop-up concept zal slechts voor één dag geopend zijn en vindt plaats in restaurant Lieve aan de Herengracht in Amsterdam. Je kunt kiezen tussen een vroege brunch (van 10.00 tot 12.00) en een late brunch (van 13.00 tot 15.00). Mocht je de brunch willen compenseren met wat lichamelijke beweging, dan kun je ook kiezen voor een combi ticket. Er worden twee yogalessen georganiseerd, aansluitend aan de brunch.

Aanmelden doe je door een mailtje te sturen naar [email protected]

Een vleugje magie

Heb je geen tijd om naar de brunch te gaan, maar ben je wel op zoek naar een leuke activiteit voor in de avond? Doe dan mee met de Silent Night Run (ook op 22 januari) in Amsterdam. Het is geen typische hardloopwedstrijd en het draait dan ook niet om winnen. De Stadswild Silent Night Run gaat over beleving en verbinding. Deelnemers weten nooit weten wat er gaat gebeuren, behalve dat ze in stilte meegaan in een totaalbeleving van body, mind, soul, spirit, community en de stad Amsterdam. Een nacht vol verrassingen en live optredens, die je niet snel zult vergeten.

Meer informatie en details van het programma vind je op de site van Stadswild.

[source id=”attachment_25050″ align=”none”][/source]

Verpakkingsvrij boodschappen doen

Afval scheiden en recyclen is natuurlijk ontzettend goed, maar nóg beter is zorgen dat er geen afval komt. Neem eens een kijkje bij GOODsONLY: een biologische, verpakkingsvrije winkel in het centrum van Zutphen. Bij GOODsONLY schep je noten, granen, pasta, rijst, koffie en thee, en je vindt er veel groenten en fruit uit het seizoen. Ook kun je zelf olijfolie en pindakaas tappen. Dat is én leuk, én milieuvriendelijk. Door precies de juiste hoeveelheden eten aan te kopen gooi je minder, of zelfs geen eten weg.

Adres: Nieuwstad 23 in Zutphen (geopend van dinsdag t/m zaterdag).

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: een healthy brunch en een magische running experience
Sluiten