Gespot door de redactie: een duurzame pop-up store, yoga als kerstcadeau en een crowdfunding voor geiten

Elke week selecteert de Bedrock-redactie de mooiste nieuwe locaties, meest bijzondere winkels, interessantste to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock approved. Deze week hebben we een speciale kersteditie, met onder andere een hippe thermosfles die je drankje warm houdt en een Pop-Up store waar merken, designers, kunstenaars en performers samenkomen. En omdat cadeautjes tijdens de feestdagen niet kunnen ontbreken, hebben we ook nog een aantal leuke winacties!

[source id=”attachment_23497″ align=”center”][/source]

MOVEMENT ON THE GROUND

Kerstmis is niet alleen een periode van vreugde en plezier, maar ook een tijd waarin je iets voor anderen kunt betekenen. Het mooiste wat je deze kerst kunt doen is misschien wel een donatie geven aan Movement on the Ground. De stichting – die is opgericht door een groep creatives en ondernemers – zet zich in om de bootvluchtelingen uit Syrië goed op te vangen in Griekenland. Zo voorzien ze bijvoorbeeld reddingsteams aan de kust van wetsuits en reddingsboten, en helpen ze artsen met belangrijke medische uitrusting. Het doel is om de leefwereld van de vluchtelingen minder uitzichtloos te maken en te voorzien in de basisbehoeften die zij hebben.

Wil je graag een donatie doen? Dat kan hier. Elke vorm van steun, hoe groot of klein, wordt gewaardeerd.

MET DIT CADEAU MAAK JE VEEL MENSEN (EN DIEREN) BLIJ

Koop deze kerst een trui van Ivory Ella én ondersteun SaveTheElephants.org, waar een deel aan wordt gedoneerd. Save The Elephants (een organisatie die opereert vanuit Kenia) gebruikt de bijdrage van je Ivory Ella aankoop om anti-stroperij kracht bij te zetten. Ze voorzien anti-stroperij krachten met voertuigen, uitrusting, mobiele schuilplaatsen en tracking-technologie. Met dit cadeau maak je dus mensen én dieren blij. Fijne kerstgedachte toch?

www.ivoryella.com

NOOIT MEER KOUDE KOFFIE OF THEE DEZE WINTER

Nu het weer buiten kouder wordt hebben we behoefte aan warme dranken, die warm blijven. Gelukkig helpt Corckcicle ons de winter door. De hippe thermosflessen van Corckcicle houden warme dranken tot wel 12 uur warm. De fles (verkrijgbaar in diverse kleuren) is driedubbel geïsoleerd, gemaakt van roestvrij staal en heeft twee vlakke kanten zodat de fles niet zomaar uit je handen glijdt.

Wij mogen er eentje weggeven! Vul je gegevens in en maak kans op de turquoise Corkcicle. De hele collectie bekijk je hier.

[contact-form-7 id=”23452″ title=”Win Corkcicle”]

EEN LEKKER COMPACT YOGA BOEKJE

Ben je nog op zoek naar een kerstcadeautje voor je oom, zus of schoonmoeder? We hebben een leuke tip voor je. Suzan van Dooren schreef het boekje Winners Yoga: let the best you win. Met het boekje hoopt zij velen te inspireren om de beste en meest relaxte versie van zichzelf te laten winnen. Overwin stress, (kleine) angsten en beperkende gedachtes. Én het mooiste: alle winst die zij hiermee maakt gaat naar de goede doelen Moomba Foundation (om ‘ingeblikt jagen’ in Afrika te stoppen) en Maya Universe Academy (geeft kinderen van arme gezinnen in Nepal toegang tot educatie en helpt met het creëren van een zelfvoorzienende gemeenschap).

Wil je Winners Yoga kopen? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. Een boekje kost € 9 (excl. verzendkosten)

WIN! 2×2 KAARTJES VOOR KLASSIEK IN DE LOODS

Op kerstavond vult 24classics de Zuiveringshal van de Westergasfabriek met een warme kerstsfeer tijdens de speciale editie van Klassiek in de Loods. Het Camerata RCO, een ensemble van leden van het Koninklijk Concertgebouworkest, speelt het Octet van Schubert. Het is één van de topstukken uit de klassieke muziek, vol emotie en temperament. De hele avond blijf je warm met glühwein en andere heerlijke drankjes, en bij de aansluitende borrel verzorgt Mr. Woodcole de muziek. Maria’s en zwangere vrouwen mogen gratis naar binnen, en ook je oma mag je gratis meenemen (wel even reserveren via [email protected]).

[contact-form-7 id=”23449″ title=”Win Klassiek in Loods”]

Wij verloten 2×2 gratis kaarten voor deze warme kerstavond!

EEN GEIT, EEN BOK EN EEN STAL

Ben je helemaal klaar met de standaard kerstcadeau’s en weet je van gekkig(geit) niet meer wat je moet geven? In plaats van een cadeau geven, kun je ook een geit doneren. Fons & Jacqui Burger – initiatiefnemers van de crowdfunding campagne – zijn van plan een nieuwe geitenindustrie op te starten in Nepal. En daar kun jij ze bij helpen. Het geld is bedoeld voor een kudde Cashmere geiten in Gorkha, de provincie die in 2015 zwaar door een aardbeving is getroffen. Je kunt zelf kiezen wat je doneert. Opties zijn bijvoorbeeld een herdershond (inclusief opleiding en training) of een bijdrage voor een gebouwtje om te spinnen en verven.

Meedoen? Doneren doe je hier.

GIFT OF CALM BUNDLE

Raak je altijd een beetje gestrest tijdens de hectische feestdagen? Verwen jezelf (of iemand anders) deze kerst met een Gift of Calm Bundle van The School of Life. Het pakket is zorgvuldig samengesteld met producten uit de Calm collectie. De producten kunnen je helpen om te leren hoe je de beste en rustigste versie van jezelf oproept op momenten dat het hard nodig is. Wat zit erin? Inspirerende kaarten, een boek over de grootste oorzaken van stress, een glazen papiergewicht, een zandloper, een therapeutisch schetsboek, een kleurrijke potlodenset en een heerlijk ruikende kaars.

Je koopt ‘m hier!

MAAK KENNIS MET MODE, DESIGN EN KUNSTUITINGEN UIT DE HELE WERELD

Voor duurzame en ethische items op het gebied van fashion en art kun je terecht bij de P A U S E Conscious Pop-Up store aan de Looiersgracht 60 in Amsterdam. Wat kun je verwachten? Tal van inspiratie, waanzinnig coole lokale, nationale en internationale kleding, muziek, lezingen, meet & greets met ontwerpers, grote tentoonstellingen, unieke optredens en vooral: mensen die net zo inspirerend zijn als jij. Loop rond, kijk om je heen en neem even een moment voor jezelf.

Wanneer? Op vrijdag 16 december van 17:30 – 20:00 en op zaterdag 17 en zondag 18 december van 13:00 – 20:00.

WIN EEN ULTIEM LUXE KERSTPAKKET

Verse A Good Store is een lifestyle concept gericht op ‘goede’ producten, met de focus op duurzaamheid en gezondheid. Oprichtster Ciara geeft met Verse kleine lokale bedrijfjes die vaak zelf geen plek hebben om hun producten te tonen de kans om hun producten te laten zien. Het aanbod in de winkel is divers, met heerlijke verzorgingsproducten, fitnesskleding, prachtige sieraden en nog veel meer. En we hebben goed nieuws: wij mogen een ultiem luxe kerstpakket weggeven, met daarin een zacht wollen vest van Friday’s Project, een set met 4 kaarsen van AromaWorks en ontzettend leuke sokken van Qnoop.

[contact-form-7 id=”23453″ title=”Win Luxe Kerstpakket”]

YOGA ONDER DE KERSTBOOM

Bij cadeautjes denken we altijd meteen aan fysieke objecten. Wil je eens wat anders doen? Geef yoga! Yoga helpt om lekkerder in je vel te zitten; in je lijf te komen, te ontstressen en rust te ervaren. En hoewel we dit eigenlijk allemaal willen, nemen we vaak de tijd niet voor onszelf. Moedig daarom je geliefden aan.

Om het allemaal wat makkelijker te maken heeft Bedrock samen met The House of Yoga, de online school voor yoga, een speciale kerstactie: €50 voor een jaar lang online yoga. De actie is geldig tot 2e kerstdag, 26 december en kun je hier vinden.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: een duurzame pop-up store, yoga als kerstcadeau en een crowdfunding voor geiten
Sluiten