Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Better World 25 mrt 2017

Gespot door de redactie: biologische planten en een retreat in Italië

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: op een natuurlijke manier je winterenergie kwijtraken, activiteiten in verband met Earth Hour, paaldansen in Amsterdam-Noord, biologische planten (onder andere op het Greenhouse Festival), en een prachtig retreat center in Italië.

Een voorjaarsschoonmaak voor het lichaam

Het is eindelijk lente! En dat betekent dat de dagen langer worden, de natuur ontwaakt, de bloemen weer beginnen te bloeien en de vogeltjes gaan fluiten. Hoogste tijd om ook je lichaam te laten wennen aan het voorjaar en je winterenergie op een natuurlijke manier kwijt te raken. Hoe je dit op een goede manier doet? Klaever Health biedt een vierdaagse sapkuur met ondersteuning van supplementen en professionele begeleiding aan. Zie het als een soort voorjaarsschoonmaak voor je lichaam. Wie een stapje verder wil gaan kan de cleansing ook combineren met een bloedonderzoek.

Inschrijven voor de spring cleanse kan op de website van Klaever Health.

[source id=”attachment_29001″ align=”none”][/source]

Het licht uitdoen tegen klimaatverandering

Het lijkt soms moeilijk om onze impact op de aarde te verkleinen, maar het kan wél. Aanstaande zaterdag is het Earth Hour, een moment waarop je kan laten zien dat je de aarde belangrijk vindt. Over de hele wereld gaat om 20:30 uur de kachel een uurtje omlaag, de lampen uit, de tv van standby af en de telefoonoplader uit het stopcontact. Samen met de nieuwe Nederlandse startup DeedMob organiseert de Amsterdamse afdeling van het WNF een Earth Hour event op de Nieuwmarkt in Amsterdam. Je kunt bijvoorbeeld elektriciteit opwekken door te fietsen, of genieten van een candlelit diner in De Waag.

Twerk it

De tijd dat paaldansen voornamelijk aan erotiek werd gelinkt is voorbij. Tegenwoordig beoefenen steeds meer mensen paaldansen als sport in hun vrije tijd. En dat is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook nog eens heel erg leuk. Wil je ook wat afwisseling aanbrengen in je sportroutine? Bij Pole Dance Factory Amsterdam – die deze maand zijn tweede vestiging opent in Amsterdam-Noord – kun je alle mogelijke stijlen ontdekken. Naast technieklessen op vier niveaus zijn er lessen als Sexy Pole, Power Pole en Get Flexy. En don’t worry: je hebt geen dans- of sportervaring nodig om te kunnen beginnen met paaldansen.

Zondag 26 maart is de officiële opening van de nieuwe studio in Amsterdam-Noord (Digitaalstraat 12). Iedereen die dit wil komen vieren is tussen 16:00 en 18:00 uur welkom bij de openingsborrel (met kleine demonstratie). Wil je erbij zijn? Stuur dan even een email.

Een groene omgeving

Wie biologisch wil eten kan tegenwoordig bijna altijd bij de supermarkt om de hoek terecht. Biologische planten – geteeld zonder gif, groeihormonen en remvloeistoffen – zijn een stuk moeilijker te verkrijgen. Wat je wel kan doen is ze online bestellen. Sprinklr bezorgt duurzame kamerplanten én buitenplanten bij je thuis. En je krijgt er ook nog een app bij waarin je alle informatie leest over de planten en tips krijgt voor het verzorgen. Het aanbod bestaat uit planten voor zonnige plekken, voor half-zonnige balkons, dakterrassen of schaduwtuinen. Voor ieder wat wils dus.

Op 2 april staat Sprinklr ook op het Greenhouse Festival op het Westergasfabriek terrein in Amsterdam.

Greenhouse Festival

Het innovatieplatform Let it Grow presenteert op zondag 2 april de eerste editie van het Greenhouse Festival. Het Transformatorhuis op het Amsterdamse Westergasterrein verandert in een groene en kleurrijke oase. Hier kan jong en oud ervaren hoe de meer dan twintig deelnemende start-ups en initiatieven met bloemen, planten en groene technologie het leven in de stad aangenamer, gelukkiger en gezonder maken. Van kunstenaars tot innovators, en van chefs tot architecten: het festival verenigt de trendsetters van de groene beweging onder één dak. Er is muziek, eten, technologie, drinken en shop-in-shops. En je verlaat de dag natuurlijk vol inspiratie om zelf aan de slag te gaan met urban green living.

Het Greenhouse Festival vindt plaats op zondag 2 april van 10:00 tot 18:00 uur.

Leven in het nu

De perfecte manier om stress te verlichten en te leren hoe je aanwezig bent in het moment is om op retreat te gaan. En als je de foto’s van het Mandali Retreat Center in Italië ziet wil je het liefst vandaag nog je koffer pakken. Echt. Serieus. Het center – dat dit jaar officieel geopend is – ligt boven op een berg en kijkt uit over het Ortameer. Tijdens de retreat zul je eenvoudige technieken en praktijken leren die je kunt toepassen in het dagelijks leven. Elke dag bestaat uit een ochtend meditatie, een energieke vinyasa flow class en een herstellende middagsessie. Chantal Soeters begeleidt de yogasessies, waarbij ze rekening houdt met je unieke achtergrond en ervaring.

De volgende twee retreats zijn van 2 tot 8 april of van 8 tot 14 april. Meer informatie over prijzen en de precieze invulling van het schema vind je op de website van Delight Yoga.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: biologische planten en een retreat in Italië
Sluiten