Gespot door de redactie: bio pop-up store, handige no food waste-app en een plantaardig wasmiddel

Elke week selecteert de Bedrock-redactie de mooiste nieuwe locaties, meest bijzondere winkels, interessantste to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Deze week onder andere een handige app zodat er minder voedsel wordt verspild en een duurzaam modemerk.

[source id=”attachment_21196″ align=”center”][/source]

Abel perfume nieuwe geuren

Het biologische parfummerk Abel is in een nieuw jasje gestoken met vijf nieuwe geuren als gevolg. “Onze nieuwe collectie is het resultaat van veel soul searching, hard werken en een rugzakje vol met alles wat we hebben geleerd tijdens de Abel reis tot nu toe… We zijn zo blij het nu met jullie te kunnen delen,” aldus Abel founder, Frances Shoemack. De nieuwe collectie heet vita odor en bestaat uit vijf 100% natuurlijke geuren voor mannen en vrouwen. Alle geuren bestaan uit een hoog geconcentreerde mix van natuurlijke en waar mogelijk biologisch gecertificeerde oliën en extracten. Het resultaat is een collectie vol heerlijke en natuurlijke geuren. 
Vanaf vandaag verkrijgbaar bij abelodor.com en in geselecteerde winkels.

[source id=”attachment_21198″ align=”center”][/source]

Modemerk Teym

Maxime Cartens ontwerpt alleen producten waarvan ze denkt dat ze echt nodig zijn. De drie belangrijkste punten zijn volgens haar: simpele design, goede kwaliteit en eerlijke productie. Zo ontwerpt ze maar één item per keer én kan ze soms een jaar lang doen over de ontwikkeling van dit product. Ze gelooft daarom ook dat hoe minder ze produceert, hoe meer aandacht elk product krijgt. Teym wil niet nog meer toevoegen aan de al overvolle mode-industrie en kiest daarom voor deze vorm van slow fashion.
www.teym.us

puntjes op de I zetten

Afgeprijsd-app

Je bent vaak geneigd om eten in de supermarkt te kiezen die nog wel even mee kan, ook al ben je het van plan voor de houdbaarheidsdatum te eten. Eigenlijk zonde, want zo wordt heel veel eten dat nog goed is weggegooid. Met de Afgeprijsd-app kun je in één oogopslag zien welke producten in de supermarkt bij jou in de buurt tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen en dus in de aanbieding zijn. Honderzestig supermarkten doen al mee.
Je downloadt hier de Afgesprijsd-app.

[source id=”attachment_21206″ align=”center”][/source]

Biobased Pop-Up & Grow-shop

Gisteren is in Bergen op Zoom deze bijzondere pop-up store geopend, inclusief bijzondere producten. Je kunt er een lamp met geintenmaag vinden, ontworpen door Mandy van Elzen, een 3D pump van Kat Scott en 3D-prints met levend mycelium (ondergronds netwerk van paddenstoelen) van de winnaar Design Academie Willie Wortelprijs, Eric Klarenbeek. In deze pop-up store zoeken kunstenaars en ontwerpers de grenzen van het materiaal op en consumenten kopen zowel bewust als onbewust biobased producten. In Pop-Up & Grow komt dit samen: van een supermarktproduct zoals Stas koffie tot en met experimentele ontwerpen en producten; een surfboard met een binnenwerk van karton van het bekende sportmerk Brunotti, zonwering van zeewier, design-meubels van stro-plaat, een klok van paperfoam, de Be.e scooter van samengeperste planten of een designschaal van olifantsgras.
Je kunt hier meer informatie vinden over de pop-up.

[source id=”attachment_21207″ align=”center”][/source]

Seepje

Seepje is het 100% plantaardige en fairtrade wasmiddel uit Nepal. Je wast je kleren met behulp van de Sapindus mukorossi-vrucht, superschillen die bij aanraking met water een natuurlijke vorm van zeep afstaan. Ze willen de wereld schoner en mooier wassen. Want wanneer jij je kleren met Seepje wast zorgen we samen voor natuurbehoud in Nepal. Ook verbeteren ze daar direct de werk- en leefomstandigheden.
www.seepje.nl

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: bio pop-up store, handige no food waste-app en een plantaardig wasmiddel
Sluiten