Gespot door de redactie: een luxe kantine en hamamdoeken van bamboe

Elke week selecteert de Bedrock-redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: een duurzaam sokkenmerk, een bijzonder winkelconcept in Den Haag, hamamdoeken van bamboe, cadeautjes delen met het goede doel en een luxe kantine in Amsterdam-West.

Nooit meer sokken kwijt

Loop je regelmatig met twee verschillende sokken, omdat je geen match kan vinden in je overvolle sokkenla? Vanaf nu is dat verleden tijd. Qnoop, een duurzaam sokkenmerk, komt met sokken waar aan de ene kant een knoop zit en aan de andere kant een lusje. Hierdoor blijven de sokken van Qnoop dus altijd bij elkaar. Waarom we dat leuk vinden? Op deze manier worden ‘eenlingen’ niet meer weggegooid en gaat een paar sokken een stuk langer mee. Ook over de materialen is goed nagedacht bij Qnoop. Het katoen is biologisch, de labels en verpakkingen zijn van gerecycled karton en zelfs de knopen worden gemaakt van biologisch afbreekbaar katoen.

De sokken van Qnoop zijn onder andere verkrijgbaar bij Hôtel Droog in Amsterdam, Humanoid in Arnhem en Puha in Utrecht.

Bijzonder winkelconcept

In het Haagse Zeeheldenkwartier opent 4 maart een bijzondere nieuwe winkel: Bij Priester. In de winkel vind je tassenlabel Studio April, een leer-reparatie atelier én de allereerste kledingbibliotheek van Den Haag. Een leuke combi dus. De tassen van Studio April zijn gemaakt van oude leren banken, stoelen en jassen. Ze laten Bij Priester zien dat je van de oude leren jas van je opa een prachtige tas kunt maken of repareren je lievelingstas, zodat je geen nieuwe hoeft te kopen. Winkelen kan bij de kledingbibliotheek, waar je naast gevestigde duurzame modelabels als Wintervacht en Yunit ook items van jong Nederlands ontwerptalent vindt.

Waar? Zoutmanstraat 12a in Den Haag.

Hamamdoeken van bamboe

Bij Happy Towels maken ze hamamdoeken die nét even wat anders zijn dan gewone hamamdoeken. Wat ze doen? Ze proberen traditionele hamamdoeken verder te ontwikkelen zodat ze handiger, mooier en milieuvriendelijker zijn. In het begin maakten ze alleen hamamdoeken van 100% biologisch katoen, maar er is nu ook een bamboeserie, geweven van bamboegaren. Het voordeel hiervan is dat het zacht is voor de huid én voor het milieu. Daarnaast zijn alle hamamdoeken fairtrade. Dit betekent dat ze direct bij de maker in Turkije worden gekocht, zonder tussenhandelaar of groothandel. Een deel van de opbrengst gaat weer terug naar Turkije, waar Happy Towels een lokale stichting steunt. Een verantwoorde handdoek voor op het strand dus. En een grappig detail: de handdoeken van Happy Towels zijn extra lang gemaakt, omdat je vakantie al veel te kort is.

Bekijk hier de webshop van Happy Towels.

Cadeautjes delen

Ben je binnenkort jarig, geef je een feestje, heb je iets te vieren, ga je trouwen, of heb je een nieuw huis dat vraagt om een housewarming? Surf dan snel naar Split-A-Gift. Cadeautjes krijgen is leuk, maar delen geeft nog veel meer voldoening. Via Split-A-Gift kun je daarom vrienden vragen om in plaats van cadeautjes (waar je misschien toch niets mee doet) op een makkelijke manier geld over te maken, dat jij vervolgens kunt delen met een goed doel. Je kunt zelf bepalen hoeveel procent van het bedrag je wilt doneren én aan welke stichting. Tot de opties behoren ruim 30 goede doelen, waaronder KiKa, Orange Babies, Rode Kruis, War Child, en Het Vergeten Kind. Van het restant kun je een cadeautje kopen waar je echt iets aan hebt.

Een luxe kantine

Eind deze maand opent de ‘Yumler flagship canteen’ haar deuren in de Jan Evertsenstraat in Amsterdam. Wat daar precies zo leuk aan is? Het zit een keer niét in het centrum van Amsterdam, maar in West. Ideaal dus voor mensen die iets verder weg wonen en toch lekker en betaalbaar willen lunchen of dineren. De naam voor het horecaconcept is niet voor niets gekozen. De flagship canteen heeft veel weg van een luxe schoolkantine, inclusief dienblad (maar dan in een modern jasje gestoken). Geïnspireerd door chefkoks als Jamie Oliver en Donna Hay bieden ze bij Yumler een wereldkeuken met gezonde opties. Denk aan plaatpizza met gepofte wintergroenten & geitenkaas of bonensalade met freekeh, courgette, heirloom tomaten, hazelnoten & saliedressing. Woon je in West? Dan heb je geluk. Vanaf maart wordt het ook mogelijk om (koude) maaltijden thuis te laten bezorgen.

De Yumler flagship canteen is vanaf 17 februari geopend. Adres: Jan Evertsenstraat 747 in Amsterdam.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: een luxe kantine en hamamdoeken van bamboe
Sluiten