Rosa Bertram
Rosa Bertram News 27 mei 2019

Good News Monday: de gemeente Amsterdam wordt vegetarisch

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis positieve nieuwtjes en daden goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hoop goed. Daarom roepen we Good News Monday in het leven. Vandaag: de gemeente Amsterdam gaat vegetarisch eten. 

Zometeen worden álle evenementen van de gemeente standaard vegetarisch. Dat is een vermelding waard, vonden wij. Eind vorig jaar ging het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap al overstag, maar nu neemt ook de gemeente Amsterdam het goede voorbeeld. Zij zijn namelijk de eerste gemeente die een vega menu opstellen.

Een standaard vegetarisch menu

Het menu binnen de gemeente Amsterdam en alle evenementen die zij organiseren zullen straks standaard vegetarisch zijn en da’s goed nieuws! Wie toch per se vlees wilt, zal dat apart moeten aangeven. Carnivoor?, Geeft het door! Op die manier, wordt er in elk geval geen vlees verspild. Dat zou dubbelzonde zijn.

Dit vind je vast ook interessant: De 5 fabels over een vegetarisch dieet ontkracht 

De initiatiefnemers? Uiteraard: de Partij voor de Dieren. Dat we met z’n allen minder vlees moeten eten, is inmiddels hartstikke bekend. Toch duurt het nog even voor grotere partijen als overheden en gemeentes ook om zijn. Het grote onderzoek dat onlangs bekend maakte, dat we minder vlees, vis en zuivel zullen moeten eten om de aarde leefbaar te houden, heeft daar alles mee te maken.

Milieu, gezondheid en dierenwelzijn

De gemeente heeft het best luxe, want die krijgen vanaf 2020 een heuse vegetarische catering. Daarmee wilt de gemeente meehelpen aan het terugdringen van de broeikasgassen, maar ook gezondheidsrisico’s voorkomen die je loopt met het eten van vlees en bijdragen aan het dierenwelzijn.

Inspiratie nodig voor wat héérlijke vega recepten? Dit zijn een aantal van onze favoriete lunchrecepten:

Luister nu ook naar Bedrock

Ben je – net als wij – op zoek naar geluk en probeer je je quarterlifecrisis zonder al te veel kleedscheuren door te komen? Dan is onze podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de eerste aflevering expert en gelukspsycholoog Josje Smeets.

Spoiler: ze vertelt waar geluk allemaal mee samenhangt en wat je vooral wel en níét wilt doen. Luister je mee?

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Good News Monday: de gemeente Amsterdam wordt vegetarisch
Sluiten