Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Psyche 18 sep 2018
Leestijd: 2 minuten

De Japanse Ikuu verhuisde naar het afgelegen Siorapaluk en is gelukkiger dan ooit

Een onbewoond eilandje op één van de meest afgelegen plekjes ter wereld. Voor de een klinkt het als een nachtmerrie, maar voor de ander als een droom. Ikuu Oshima verhuisde van de drukke stad Tokio naar het afgelegen dorpje Siorapaluk in Groenland.

Inmiddels woont Ikuu Oshima al 46 jaar op één van de meest afgelegen plekjes van de wereld. Ikuu was 25 jaar toen hij foto’s zag van het dorpje in een boek. Hij was op slag verliefd en besloot te verhuizen en dat terwijl hij nooit eerder in het buitenland was geweest.

Siorapaluk

Het dorpje Siorapaluk telt minder dan zestig inwoners, er zijn geen wegen en elke drie maanden bezoekt een dokter het dorpje. Verder is er één school met maar zeven leerlingen. Siorapaluk is een van de noordelijkste nederzetting ter wereld. De temperaturen kunnen dalen tot -43 graden Celsius en in de winter is het er weken lang donker. 

DJ en club-eigenaar Olaf Boswijk trok met zijn vrouw de wijde wereld in en dit is wat hij leerde

Een lange reis

De weg naar Siorapaluk was een hele opgave. Ikuu vloog van Tokio naar Kopenhagen en in de Deense hoofdstad moest hij ongeveer een maand wachten voor een speciale vergunning.  Deze had hij nodig om naar Thule in Groenland te vliegen. In Thule ligt namelijk een militaire basis van de VS en er zijn speciale regels voor het bezoeken van de plek.

Ikuu heeft een tijdje in Thule gewoond. Totdat hij een Japanse ontdekkingsreiziger vond die hem naar Siorapaluk kon brengen per slee. De enige manier om Siorapaluk te bereiken, is namelijk per boot, helikopter of slee. Na zes dagen reizen was Ikuu eindelijk op de plek van bestemming aangekomen. 

Een nieuw begin

Ikuu werd niet alleen verliefd op het dorp, maar vond er ook de liefde van zijn leven. Hij trouwde met haar en keerde nooit meer terug naar Tokio. Inmiddels is Ikuu een kind en een kleinkind rijker. Ver hoeft hij niet te reizen om hen te zien. Ook zij zijn blijven wonen in het dorpje, ze wonen letterlijk tegenover elkaar.

De Japaner vond liefde en geluk in een van de meest afgelegen plekjes ter wereld. Zo zie je maar, dat we met minder heel gelukkig kunnen worden. Natuurlijk is het een persoonlijk keuze en betekent dit niet dat we allemaal een enkeltje naar Verweggistan moeten boeken. Toch is het goed om af en toe stil te staan bij wat we daadwerkelijk nodig hebben om gelukkig te zijn.

Meer lezen over bijzondere plekken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
De Japanse Ikuu verhuisde naar het afgelegen Siorapaluk en is gelukkiger dan ooit
Sluiten