Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Psyche 18 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Gandhi op Netflix is een ode aan het icoon voor de vrede

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: Gandhi, een ode aan één van de meest bekende vrijheidsstrijders uit de geschiedenis.

In tegenstelling tot de eerder getipte Freud (waarin het leven van Sigmund Freud verweven wordt met een stevige dosis fictie) is Gandhi een realistische biografie over Gandhi.

De ware Gandhi

Mahatma Gandhi was één van de grondleggers van de moderne staat India en een werd internationaal icoon van geweldloos verzet. Tot zover zijn de meeste mensen hier nog wel bekend mee. Maar wat weten we buiten dat écht over deze man?

Lees ook: De mooiste quotes van: Mahatma Gandhi

In de Netflixserie Gandhi wordt dieper ingegaan op de levensloop van de man, inclusief alle hoogte- en dieptepunten uit Gandhi’s leven. Zo kom je meer te weten over de romantische relaties die hij opbouwde, maar ook over de tegenslagen waarmee hij moest zien om te gaan tijdens zijn strijd. Kortom: het is een film die het portret van de ware Gandhi in kaart brengt.

Mahatma Gandhi: een man die een ode verdient

Dat Gandhi een uniek, charismatisch en boeiend persoon is, is meer dan duidelijk. Daar zit ‘m ook meteen de kracht van de film in: hoe meer je van Gandhi te weten komt, hoe meer je beseft: zo iemand gaan we niet snel meer meemaken.

Must read: Vrede ervaren is volgens spiritual teacher Katiza Satya dé manier om gelukkig te zijn

De film laat je daarbij ook beseffen wat er écht toe doet: verdraagzaamheid, vrede en respect. Gandhi neemt je dus mee naar de essentie en herinnert je er aan dat verdraagzaamheid de basis van alles is en dat je met ergernis en geweld nergens komt.

Enkel en alleen daarvoor verdient de man een ode. In zekere zin is deze Netflixfilm dat ook, want als je de film eenmaal gezien hebt, krijg je automatisch niets dan verwondering.

Bekijk de volledige trailer hieronder:

Meer Netflix tips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Gandhi op Netflix is een ode aan het icoon voor de vrede
Sluiten