Tessa Ham
Tessa Ham Better World 26 feb 2019

Praat mee over de toekomst van vlees bij ‘The Future of Meat’ in Amsterdam

Steeds meer mensen zien in hoe slecht het eten van vlees is voor onze planeet en onszelf. Dat de vleesindustrie verantwoordelijk is voor maar liefst 60 procent van alle broeikasgassen, hoeven we jou misschien niet meer te vertellen. Ook zouden we 56 miljard levens van dieren besparen als we geen vlees meer zouden eten.

Maar hoe bereiken we dit? En misschien wel belangrijker: zullen we dit ooit wel bereiken?

Steeds minder vlees

Volgens de Nederlandse Vereniging voor Veganisme staat de teller van het aantal veganisten in Nederland momenteel op 110.000, 6 keer zoveel als 10 jaar geleden. Daarnaast zou Nederland 850.000 vegetariërs tellen.

Dat het aantal flexitariërs, vegetariërs en veganisten rap stijgt, zorgt ervoor dat je op festivals veel vegan foodtrucks tegenkomt, en dat er in de schappen van je buurtsuper een hoop alternatieven zijn te vinden.

Waarom flexitariër zijn veel invloed heeft op de wereld en weinig op jouw comfort

En voor mensen die vlees zo enorm lekker vinden dat ze het willen blijven eten, is er ook een alternatief in de maak: ‘kweekvlees’. Grote kans dat je er al weleens over hebt gehoord. ‘We’ zijn bezig met het kweken van nepvlees in het laboratorium.

Maar zover zijn we nog niet. En alhoewel het aantal mensen dat geen of minder vlees eet stijgt, ligt er bij het overgrote deel van de Nederlanders nog wel een hamburger of stuk kip tijdens het avondeten op hun bord.

The Future of Meat

Op donderdag 28 februari wordt in Amsterdam de eerste Kinder Conservations georganiseerd, met het thema ‘The Future of Meat’. Zo’n tweehonderd jonge professionals komen samen om het over de toekomst van vlees te hebben. Een vegan activist, een cultuurfilosofe én de voedselindustrie gaan in gesprek over hoe (en of) we vlees zullen consumeren in de toekomst.

Veganisme: dit is alles wat je wilt weten over veganistisch eten

Tijdens de avond wordt onze afhankelijkheid van veeteelt onder de loep genomen en worden geavanceerde plantaardige alternatieven als kweekvlees besproken. Onder andere Pablo Moleman, de co-founder van ProVeg Nederland zal aanwezig zijn. Net als Cor van der Weele, professor op de Universiteit van Wageningen, waar ze de culturele impact van kweekvlees onderzoeken.

De avond wordt afgesloten met een vegan biertje (natuurlijk). Maar daar houdt het niet bij op, want de toekomst van vlees is ook te proeven. Van jackfruit bitterballen tot bacon van zeewier en van plantaardige kaas tot vegan ijs. We like.

Wanneer, waar, wat?

Zoals we eerder al verklapten, vindt deze Kinder Conversation plaats op donderdag 28 februari. Van 18:30 tot 20:30 uur ben je welkom op de Singel 542 in Amsterdam. De toegang is helemaal gratis, maar bemachtig wel van tevoren een ticket via de site van Kinder.

Verder lezen over (geen) vlees eten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Praat mee over de toekomst van vlees bij ‘The Future of Meat’ in Amsterdam
Sluiten