Redactie
Redactie Gesponsord 30 apr 2020

Foodtrend: waarom pizza goed is voor je lijf én voor het milieu

Oké, om maar met de deur in huis te vallen: doorgaans is pizza natuurlijk niet de meest verantwoorde keuze als het gaat om je gezondheid (veel vet, weinig vezels en groente) of het milieu (want: vlees). Maar het goede nieuws is: dat kan anders. Zélfs met een kant-en-klare pizza!

Zeg nou zelf: wat gaat er boven een lekker uitgebreide borrelplank met daarop dampende pizzapunten? Het water loopt ons al in de mond als we eraan denken. Maar het voelt vaak toch een beetje dubbel. Dat knagende schuldgevoel als je braaf je work-out hebt gedaan en dan tóch zwicht voor gemak. Of als je je eigenlijk voornam de hele week vegetarisch te koken en dan die pizza pepperoni craving al op maandagavond niet kan weerstaan.

Elke dag pizza-dag

Met de pizza’s van Magioni kan het wat dat betreft voortaan zorgeloos op maandag, dinsdag en woensdag pizza-avond zijn… en de rest van de week ook. De missie van dit merk (wat ondanks wat de naam doet vermoeden trouwens oer-Hollands is) is namelijk om het genot van lekkere pizza’s te combineren met een duurzame en gezonde leefstijl. Om zo langzaam maar zeker verandering teweeg te brengen en een blijvende impact te maken op de voedingsindustrie.

Een pizza die vol groente, proteïne en vezels zit, weinig vet en calorieën bevat én niet inlevert op smaak, moet volgens Magioni voor iedereen – wereldwijd – toegankelijk zijn. Het merk timmert hard aan de weg: in België en Engeland liggen de pizza’s al een tijdje succesvol in de schappen en ook in ons eigen land kunnen we genieten van de in meerdere opzichten verantwoorde pizza’s.

Minder vet, meer groente (en net zo lekker)

Even de feiten op een rij: in Nederland komt slechts 15% van de volwassenen aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente. Een pizza gemaakt van 100% groenten klinkt dus ideaal, maar zo eenvoudig ligt het nou ook weer niet…

Want smaak staat natuurlijk op nummer 1. Dat is tenslotte waarom we zo dol zijn op pizza’s. Een bodem die volledig uit groente bestaat, smaakt niet meer naar de pizza zoals we ‘m kennen en is dus simpelweg niet zo lekker. Magioni zocht de balans en het blijkt dat een bodem die voor 40% uit groente bestaat, ontzettend lekker is. En: er zitten meteen al 30% minder koolhydraten en calorieën in. Win-win!

Voedzaam, vegetarisch en smaakvol

Magioni lanceert 4 nieuwe smaken kant-en-klaar pizza’s: allemaal vol groente, vezels en proteïne, lager in calorieën, en: volledig vegetarisch! De Margherita Master is een Margherita zoals je ‘m niet eerder proefde: puur van smaak met een dunne, krokante bodem. De Pump’king Goat Cheese is om je vingers bij af te likken met een heerlijke pompoenbodem, tomatensaus, verse pompoen, romige geitenkaas en knapperige pompoenpitjes.

Maar ook de Chick’n Pesto en de Pepp’roni Power zijn gemaakt van vegetarisch vlees. Geloof ons: dat proef je eigenlijk niet. Sterker nog: wij vinden ze een stuk lekkerder dan de pizza’s zoals je die kent uit het diepvriesvak. Misschien omdat het schuldgevoel achterwege blijft…

In samenwerking met Magioni

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Foodtrend: waarom pizza goed is voor je lijf én voor het milieu
Sluiten