Food-documentaires waar we naar uitkijken in 2016

Voor dit jaar staan er twee documentaires op de planning om gereleased te worden: 'Eating You Alive' en 'What the Health'. De documentaires werpen een kritische blik op de voedingsindustrie met als doel een discussie aan te wakkeren over de huidige situatie. Waar gaan ze over?

Eating You Alive

In de VS worstelt de helft van alle volwassenen met chronische aandoeningen als kanker, hart- en vaatziekten, beroertes, diabetes, obesitas, een hoge bloeddruk, de ziekte van Alzheimer, artritis en erectiestoornissen. Eating You Alive is een documentaire die de waarheid onthult over het ontstaan van deze aandoeningen.

In veel gevallen is wat we eten de oorzaak, maar in plaats van hier aandacht aan te besteden, worden er talloze dollars besteed aan medisch onderzoek, nieuwe geneesmiddelen en innovatieve technologie om onze gezondheid te verbeteren. In Eating You Alive komen toonaangevende medische experts en onderzoekers aan het woord die laten zien waarom we zo ziek zijn en wat we aan onze voeding kunnen veranderen om onze gezondheid te verbeteren.

De documentaire wordt in 2016 uitgebracht, maar de exacte datum is nog niet bekend. Meer informatie vind je op de website van Eating You Alive.

What the Health

What the Health is een documentaire van de makers van Cowspiracy. Op dit moment staat de docu op fundraising website Indiegogo, waar om financiële steun wordt gevraagd om de film te produceren. De film staat gepland om in 2016 uitgebracht te worden.

Voor de documentaire gaat filmmaker Kip Andersen op onderzoek uit om de gevolgen van sterk bewerkte vleesproducten op onze gezondheid te analyseren. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat deze producten een schadelijk effect op onze gezondheid hebben, maar ondertussen blijven grote gezondheidsorganisaties de vleesindustrie promoten.

De documentaire kijkt naast de invloed van vlees op onze gezondheid, ook naar hoe de vleesindustrie verbonden is met de farmaceutische- en medische industrie, gezondheidsorganisaties en de overheid.

Houd BEDROCK in de gaten voor meer informatie over de release van deze documentaires.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Food-documentaires waar we naar uitkijken in 2016
Sluiten