Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Better World 27 okt 2018

BuzzFeed-verslaggevers gaan ‘beyond the click’ in Follow This op Netflix

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: ‘Follow This’, een Netflix Original waarin journalisten verhalen vertellen uit alle hoeken van de maatschappij.

Als je aan BuzzFeed denkt, denk je misschien aan die leuke quizjes die je vertellen welke Disneyprinses je bent, of in welke stad je zou moeten wonen. Maar er is ook BuzzFeed News, een website met journalistiek over onder andere wetenschap, politiek en gender en seksualiteit – en laten dat nou net onderwerpen zijn waar wij ook geïnteresseerd in zijn.

Follow This

De Netflix Original Follow This volgt een aantal van die journalisten in hun onderzoek. In afleveringen van zo’n 15 minuten krijg je het verhaal te horen achter grappige of fascinerende internethypes of leer je dingen over cultuur, politiek of wetenschap. Supergevarieerd!

Zo is er bijvoorbeeld een aflevering over ASMR, die YouTube-video’s vol gefluister (en het effect daarvan) onderzoekt, en in andere afleveringen wordt gepraat over influencers en tech-verslaafden. Maar er komen ook onderwerpen buiten het internet aan bod: de gevaren voor sekswerkers, de interseksuele gemeenschap in Duitsland en de schoonheidsidealen in India, bijvoorbeeld.

In veel afleveringen wordt gepraat met zowel experts als ervaringsdeskundigen; Follow This geeft daarmee niet alleen een heel acuraat beeld van het onderwerp van de aflevering, maar ook van de journalistiek die komt kijken bij de ontdekking daarvan. We kunnen niet laten om het te zeggen: dit is een must follow.

Follow This: From BuzzFeed and Netflix | Official Trailer [HD] | Netflix

A new 15-minute Pop Doc Series from BuzzFeed and Netflix covering culture, politics, and the weird corners of the internet. Only on Netflix, August 23. Watch Follow This on Netflix: https://www.netflix.com/in/TITLE/80217889 #Netflix #FollowThis #Buzzfeed SUBSCRIBE: http://bit.ly/29qBUt7 About Netflix: Netflix is the world’s leading internet entertainment service with 130 million memberships in over 190 countries enjoying TV series, documentaries and feature films across a wide variety of genres and languages.

Je kunt de eerste 2 seizoenen van Follow This nu bekijken op Netflix. Verder kijken? Vanaf 1 november staat ook het derde seizoen online!

Meer kijken op Netflix

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
BuzzFeed-verslaggevers gaan ‘beyond the click’ in Follow This op Netflix
Sluiten