wpk-admin
wpk-admin Welzijn 2 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Sportmotivatie even ver te zoeken? Maak sporten leuker met deze 5 fitness-apps

Sporten, de een leeft ervoor en de ander vindt het verschrikkelijk. Als je tot de laatste groep behoort, kunnen we het ons goed voorstellen dat je het lastig vindt om iedere keer de tocht naar de sportschool te moeten maken of jezelf in een hardloopoutfit te heisen. We don’t blame you.

Maar ondanks dat het soms moeilijk is om jezelf te motiveren om met je billen van de bank te komen, is sporten wel leuk, gezond en geeft het je energie. Deze fitness-apps helpen je om je motivatie terug te vinden.

De beste fitness-apps

Omdat we toch graag een gezonde levensstijl aanhouden, is het goed om eens in de zoveel tijd met de billen van de bank te komen. Gelukkig is hiervoor een fitness-abonnement helemaal niet altijd nodig. Er zijn namelijk genoeg apps te downloaden die je helpen die gezonde levensstijl te onderhouden. We zetten er een aantal op een rijtje.

1. 30 Day Fitness Challenge

Deze app is ideaal voor wie in een relatief korte tijd veel resultaat wil behalen. De app werkt als het ware als een soort personal trainer; je vult je persoonlijke gegevens in en de app zet een trainingsschema voor je in elkaar die helemaal is afgestemd op jouw wensen. Hierbij heb je de mogelijkheid om uit verschillende ‘uitdagingen’ te kiezen, zodat je zeker weet dat jouw doel behaald wordt. 30 Day Fitness Challenge kost zo’n $5,- per week.

2. 8fit Workouts & Meal Planner

Als je op zoek bent naar een algeheel gezondere levensstijl, is deze app wat voor jou. 8fit helpt je namelijk niet alleen bij het fitter worden, maar denkt daarnaast ook mee over je maaltijden. De app laat je je doelen instellen en berekent aan de hand daarvan een fitness routine en een passend voedingsschema. De work-outs van 8fit duren daarnaast ook maar tussen de vijftien en twintig minuten en je kunt ze gewoon thuis doen. De basisversie van de 8fit Workouts & Meal Planner is gratis.

3. Workout for Women

Houd je niet van lange work-outsessies? Dan is deze app wat voor jou. De app focust op korte work-outs van zeven minuten waarbij je alleen je lichaamsgewicht gebruikt. Daarnaast biedt Workout for Women een mix tussen cardio en krachttraining, zodat er voor iedereen wel iets tussen zit. Verder bevat iedere oefening een video, zodat je precies kunt zien hoe je ‘m moet uitvoeren. En het beste? De app Workout for Women is helemaal gratis.

4. Tone It Up: Workout & Fitness

Als je houdt van afwisseling, is dit de app voor jou. Tone It Up: Workout & Fitness is ontwikkeld door de twee bekende fitness trainers Karena Dawn en Katrina Scott en biedt voor ieder wat wils; van HIIT tot yoga, je kunt er praktisch alles mee. De basisversie van Tone It Up: Workout & Fitness is gratis. Het uitbreidingspakket ‘Studio’ kost $12,99 per maand.

5. SWEAT: Kayla Itsines fitness

Een aantal bekende fitnessguru’s (waaronder Kayla Itsines en Kelsey Wells) hebben de handen ineengeslagen en daaruit is de ‘SWEAT’-app geboren. Eerlijk is eerlijk, de app is niet goedkoop ($20,- per maand voor het volledige aanbod), maar dan heb je ook wat. Zo kun je kiezen uit trainingen met verschillende trainers, een voedingsschema toevoegen en trainingen krijgen voor thuis of in de sportschool. Daar komt bij dat de app SWEAT: Kayla Itsines fitness ook in het Nederlands beschikbaar is.

Dit moet je weten over fanatiek sporten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Sportmotivatie even ver te zoeken? Maak sporten leuker met deze 5 fitness-apps
Sluiten