Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Watch 30 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Netflix duikt in de geheimen van Jeffrey Epstein met docu-serie Filthy Rich

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: Filthy Rich, een docu over het duistere leven van Jeffrey Epstein.

De documentaireserie verkent het leven van Epstein. Niet alleen hoe hij rijk en machtig wist te worden, maar ook de geheimen achter de internationale sekshandel-operatie die leidde tot zijn arrestatie in 2019, en uiteindelijke dood in de gevangenis.

Jeffrey Epstein: Filthy Rich

Jeffrey Epstein: Filthy Rich bestaat uit 4 afleveringen en staat sinds deze week op de streamingdienst. Ook de slachtoffers van Epstein komen uitgebreid aan het woord. Ze vertellen over hun ervaringen op zijn privé-eiland, ook wel bekend als ‘pedophile island’.

Lees ook: ‘Ook nu staat de seksualiteit van de gemiddelde vrouw nog in dienst van de man’ (deel 1)

Tevens gaan de documentairemakers iets verder terug in de tijd, naar 2008. Toen werd Epstein al opgepakt voor het seksueel misbruik van 36 minderjarige meisjes, die hij tevens poogde te prostitueren. Door een geheime deal met de overheid wist de miljardair na slechts 13 maanden in de gevangenis vrij te komen.

Machtige vriendjes

Vervolgens werd hij alsnog gearresteerd in 2019, voor soortgelijke misdrijven. Datzelfde jaar nog beroofde Epstein zichzelf van het leven.

Althans, dat is het officiële verhaal. Velen zetten daar vraagtekens bij. De pedofiel handelde namelijk niet alleen. Hij organiseerde feesten, tripjes en samenkomsten voor machtige mensen, wereldwijd. Waaronder Donald Trump en Bill Clinton.

Must read: Ben jij er al klaar mee? #MeToo

Naar verluidt verzamelde Epstein chantage-materiaal voor al zijn machtige connecties. Nu hij voor goed in de gevangenis weg zou rotten en niks meer te verliezen had, zou hij in principe al zijn machtige vriendjes erbij kunnen lappen. Was het wel echt suïcide?

Bekijk hieronder de volledige trailer:

Dit artikel verscheen eerder op Manners.nl

Meer Netflixtips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Netflix duikt in de geheimen van Jeffrey Epstein met docu-serie Filthy Rich
Sluiten