Redactie
Redactie Mind 22 mei 2019

Filmtip: op zoek naar geluk met must see ‘Hector and the search for Happiness’

Cinetree gelooft dat het uitmaakt wat je kijkt. Net zo goed als dat het een verschil maakt wat je eet of naar wie je luistert. Kijk gezond! Omdat alle goede films niet altijd makkelijk te vinden zijn, maakt Cinetree online maandelijks een nieuwe selectie. Online filmhuis Cinetree koos dit keer voor een fijne feel good film over de universele zoektocht naar geluk: Hector and the Search for Happiness.

De laatste jaren voelen we steeds meer de drang om gelukkig te zijn. We willen een succesvolle carrière, een fijne relatie, een bruisend sociaal leven, op de hoogte zijn van alle nieuwste ontwikkelingen én ergens ook nog een moment van rust vinden. Maar zit geluk écht in een perfecte balans van al deze aspecten? Of zit het misschien in het kunnen genieten en waarderen van de kleine dingen? Een lastige vraag, waar je in Hector and the Search for Happiness veel verschillende antwoorden op krijgt.

Hector and the Search for Happiness

Psychiater Hector (Simon Pegg) leidt namelijk precies dat ‘perfecte’ leventje: hij heeft een succesvolle en goedbetaalde baan, een mooi huis en een lieve vrouw die álles voor hem overheeft. Toch merkt hij dat hij zijn patiënten nooit volledig kan helpen genezen: hij biedt een luisterend oor, schrijft medicijnen voor, maar is uiteindelijk niet in staat om zijn patiënten écht gelukkig te maken.

Dit vind je vast ook interessant: De sleutel naar een gelukkig leven? Je tijd goed indelen (dit is hoe je dat doet)

Wanneer een patiënte (en handlezeres) hem verre reizen voorspelt, besluit hij op pad te gaan – op zoek naar de essentie van geluk. Want wat maakt een mens nou echt gelukkig? Hector and the Search for Happiness is een heerlijke feel good film met een mooie, betekenisvolle boodschap én een cast waar je u tegen zegt!

Wat is geluk? Cinetree vroeg het aan curators Olivia Lonsdale, Minne Koole en Marnie Blok.

Luister nu ook naar Bedrock

Ben je – net als wij – op zoek naar geluk en probeer je je quarterlifecrisis zonder al te veel kleedscheuren door te komen? Dan is onze podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de eerste aflevering expert en gelukspsycholoog Josje Smeets.

Spoiler: ze vertelt waar geluk allemaal mee samenhangt en wat je vooral wel en níét wilt doen. Luister je mee?

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Filmtip: op zoek naar geluk met must see ‘Hector and the search for Happiness’
Sluiten