Dit zijn dé films tijdens het Movies That Matter Festival (je kijkt ze vanuit huis!)

Vanaf vrijdag 20 maart zou eigenlijk het Movies That Matter filmfestival in Den Haag plaatsvinden. Uit veiligheidsoverwegingen heeft de organisatie dit helaas moeten aflassen. Maar… er is ook goed nieuws! Een aantal festivalfilms zullen nu online vanuit je luie stoel thuis te zien zijn. Wij tippen de films die je zeker weten niet wilt missen.

Nu feestjes zijn afgelast en restaurants dicht zijn, is dit het ideale moment om je thuis op de bank te nestelen met een bak popcorn en een mooie film die je aan het denken zet.

Movies That Matter

Zoals de naam al verklapt worden er op het (online) filmfestival alleen films laten zien die van belang zijn. Het is de missie van Movies That Matter om de ogen te openen voor mensenrechten, door middel van film.

Hieronder maken we een kleine selectie van de films die vanaf vrijdag 20 maart 2020 online beschikbaar zullen zijn. Sommige films zijn maar een paar dagen beschikbaar, dus houd dit goed in de gaten.

Lamentations of Judas

Een documentaire over de mannen van ‘Bataljon 32’, zwarte Angolezen die vochten voor wit Zuid-Afrika. Velen van hen waren toen nog jongens. Nu brengen ze hun dagen door in het woestijndorp Pomfret, worstelend met twijfel en spijt. Kan er verlossing zijn voor deze mannen?

Lees ook: Stay calm! Zo kan je mindful omgaan met het verplicht thuisblijven

De slag om het vrouwenhart

Als Hella de Jonge hartproblemen krijgt, ontvangt ze medicijnen waarop ze slecht reageert: ze versuft, krijgt pijn en zelfs hallucinaties. Ze komt erachter dat het vrouwenhart anders is dan het mannenhart. In deze Nederlandse documentaire praat De Jonge met onderzoekers, medici en patiënten, en confronteert ze de arts die suggereerde dat haar klachten psychosomatisch waren.

The Scarecrows

The Scarecrows is de enige fictionele film in het online aanbod. Zina werd verliefd op een man die haar verkocht als seksslaaf aan een terreurgroep. Nadat ze is ontsnapt samen met Djo, keren beide vrouwen terug naar hun moederland Tunesië. Ze zijn ernstig getraumatiseerd en treffen een vijandige maatschappij. Dicht op de huid gefilmd door Tunesische meester Nouri Bouzid.

Winter Journey

Deze documentaire is een bijzondere vertelling over het leven van de Joodse ouders van Martin Goldsmith, die nazi-Duitsland ontvluchtten. De gesprekken die Martin met zijn vader had worden nagespeeld, waarbij Bruno Ganz de rol van de vader prachtig vertolkt. De verhalen over de jonge geliefden komen volledig tot leven dankzij inventief gebruik van archiefmateriaal.

The Guardian of Memory

De inwoners van Juárez Valley aan de grens tussen Mexico en Texas hebben 2 vijanden tegenover zich: drugskartels en de federale troepen die ze ertegen zouden moeten beschermen. Als ze bescherming zoeken in de Verenigde Staten, worden ze daar zelf als criminelen behandeld. In beeld gebracht met betoverend mooie cinematografie.

Hoe werkt het?

Je ziet een compleet overzicht van de online MtMF20 films op de Movies That Matter website. Zie je een film of documentaire die je wil bekijken? Dan kan je deze streamen via Picl. Per film betaal je €8,50 en dan heb je 48 uur lang toegang.

Bij sommige films kan je vanaf vrijdag op de website van Movies That Matter ook nog eens korte interviews zien met de filmmakers!

Meer kijktips?

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Dit zijn dé films tijdens het Movies That Matter Festival (je kijkt ze vanuit huis!)
Sluiten