Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Mind 23 mrt 2019

Dit zijn de beste filmhuisfilms die je dit weekend kunt kijken (bij Cineville)

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe filmtip. Deze keer lichten we echter geen lekker-lui-op-de-bank-Netflixtip uit – nee, voor de films die je op zondag 24 maart bij Cineville kunt kijken moet je daadwerkelijk de deur uit. Maar dat is ook weleens goed voor je.

Misschien ken je Cineville wel: het is een pas waarmee je voor zo’n twee tientjes per maand (maar goedkoper voor iedereen onder de 30!) onbeperkt naar verschillende bioscopen en vooral filmhuizen in heel Nederland kunt. Daar draaien naast de standaard films vaak ook bijzondere filmvoorstellingen.

En omdat het abonnement nu 10 jaar bestaat, vieren ze dat met een speciaal programma met de allerbeste filmhuisfilms uit het afgelopen decennium.

De beste filmhuisfilms volgens Cineville

Mensen met een Cinevillepas konden stemmen op hun favoriete films van de afgelopen 10 jaar, in verschillende categorieën (van ‘de film waarbij je verzoop in je tranen’ tot ‘de beste film om geen bal van te snappen’ en ‘de film waardoor je weer in de liefde bent gaan geloven’). Daaruit is een top 10 beste films samengesteld, en die draaien morgen nog één keer in de bioscopen.

De films die je kunt bezoeken zijn Moonlight, La Grande Bellezza, Spring Breakers, Black Swan, Jagten, Borgman, Call Me by Your Name, The Grand Budapest Hotel, The Red Turtle en Inception. Allemaal toonaangevende films die niet alleen heel mooi zijn, maar waar je vaak ongemerkt ook een heleboel levenswijsheden uit kunt halen of waardoor je anders naar bepaalde dingen in de maatschappij gaat kijken.

De films draaien in verschillende bioscopen en filmhuizen in Amstelveen, Amsterdam, Den Haag, Deventer, Groningen, Hilversum, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht en Wageningen. Cineville-abonnees kunnen er gratis heen, maar je kunt ook normale kaartjes kopen. Het programma vind je hier, kaartjes gewoon via de locatie waar je heen wilt.

Voor wie toch het huis niet uit wil

Of je nu weg wilt dromen bij een romance in zonnig Italië of op het puntje van je stoel zitten bij een psychologische thriller over een balletdanseres: voor ieder wat wils om de zondag mee in te vullen morgen. Maar wil je toch liever thuis blijven? Dan zijn hier een paar Netflix-tips:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Dit zijn de beste filmhuisfilms die je dit weekend kunt kijken (bij Cineville)
Sluiten