Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Psyche 26 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Feng Shui essentials voor in huis (zo creëer je harmonie)

Feng Shui? Klinkt als een gerecht dat je bij de Chinees bestelt. ‘Doe mij maar een Babi Pangang en Tjaptjoi. Oh en doe er ook nog maar wat Feng Shui bij; nummertje 43 geloof ik’. Maar helaas. Een snelle zoektocht via Google (want wat is in godsnaam Feng Shui?) leerde mij een wijze les. Niet alles draait om eten.

Voor iedereen die net als ik nog niet thuis is in de wereld van Feng Shui (uitgesproken als Foeng Sjoewee): het is een methode om energie te brengen op plaatsen waar dit ontbreekt. Het doel is om je leefomgeving zo in te richten dat een harmonieuze stroming van Chi wordt gestimuleerd.

Feng Shui essentials voor in je huis

Om je op weg te helpen delen we een aantal Feng Shui essentials voor in huis.

Een plant die de lucht zuivert

Er kan geen goede Feng-Shui energie in huis zijn zonder een goede kwaliteit lucht. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om de ramen en deuren open te zetten, maar ook de lucht die van buiten komt is niet altijd even gezond.

Kies daarom voor planten die de lucht zuiveren. Eerder deelden we 7 kamerplanten die de lucht zuiveren en ook nog eens weinig verzorging nodig hebben.

Een beeld (van hout of bamboe)

Op plekken waar weinig ruimte is voor planten (of waar bijvoorbeeld te weinig zonlicht komt) kun je houten beelden plaatsen. Op de website aziatischekunst.com vind je bijvoorbeeld houten Boeddha beelden gemaakt van teakhout.

Ook interessant: Zo kan je je huis inrichten om meer mindfulness te creëren

Ook een Bamboe windgong past helemaal in het straatje van Feng Shui. Een windgong geeft een rustgevend geluid en zorgt voor ontspanning in huis.

Een muziekinstrument

Een gitaar of trommel in huis ziet er niet alleen leuk uit, maar zorgt er ook voor dat de energie van je huis levendiger wordt. Muziekinstrumenten staan in Feng Shui bekend als ‘cure’ om Chi te verbeteren.

Een zacht kleed

Er is niets fijner dan je schoenen uittrekken als je thuiskomt na een lange werkdag. Eindelijk ontspanning. Maar om dan met je blote voeten op een koude vloer te stappen?

Must read: Hoe thuis net zo ‘vrij’ te leven als elders (op reis)

Da’s een stuk minder fijn. Leg daarom een zacht kleed in de woonkamer (bijvoorbeeld een tapijt van Carpet of Life, gemaakt van de kleding van overleden dierbaren). Zolang het maar comfortabel aanvoelt.

Boeken

Vanuit een Feng Shui standpunt worden boeken gezien als ‘levend’ omdat ze de energie omvatten die in het schrijven en het creëren van het boek zitten.

Vanwege dit Yang-aspect moeten boeken niet in je slaapkamer worden gehouden. Dit is een plek waar je de energie juist rustig wilt houden. In de woonkamer kun je wel boeken plaatsen. Máár, het moeten wel boeken zijn die je ook echt van plan bent om te lezen.

Zachte verlichting

Wat heel bepalend is voor de sfeer in huis is de verlichting. Kies voor zachte verlichting. Dus niet één grote lamp in de woonkamer, maar meerdere kleine lichtpunten op verschillende plekken in de kamer. Maak ook gebruik van kaarsen.

Kaarsen zijn een van de meest krachtige Feng Shui ‘cures’. Het aansteken van een kaars zal de energie in iedere ruimte oplichten en uitbreiden. Om de energie van kaarsen te versterken kies je voor kaarsen in een rode, oranje of gele kleur.

Een grote spiegel

Een absolute Feng Shui essential in de woonkamer is een spiegel. Niet omdat je dan jezelf om de 5minuten kunt bewonderen, maar omdat spiegels meer licht, vreugde en energie in een ruimte brengen.

Om een harmonieuze stroming van Chi te stimuleren kun je het beste kiezen voor één grote spiegel die diepte creëert in je ruimte. Te veel kleine spiegels hebben de neiging om je energie te ‘knippen’.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Feng Shui essentials voor in huis (zo creëer je harmonie)
Sluiten