‘Feminists: what were they thinking?’ geeft antwoord op, nou ja, precies die vraag

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Deze keer: de Netflix Original ‘Feminists: what were they thinking?’.

De 1e feministische golf duurde van grofweg 1850 tot 1940; daarin werden onder andere vrouwenkiesrecht en recht op onderwijs bewerkstelligd. Maar als mensen praten over de ‘vrouwenbeweging’, bedoelen ze meestal de 2e feministische golf: die van de jaren ’60, ’70 en ’80. Die ging in het begin vooral over recht op (gelijk) betaald werk, maar uiteindelijk over veel meer. De beweging heeft dan ook een grote invloed gehad op de huidige situatie van vrouwen.

Feminists: what were they thinking?

De Netflix Original ‘Feminists: what were they thinking?’ gaat over de vrouwen die in de jaren ’70 die beweging vormden: over hun leven en gedachten. Dat wordt onder andere gedaan met portretten van fotograaf Cynthia MacAdams. De vrouwen vertellen daarnaast over hoe ze wel ‘ongehoorzaam’ móesten zijn om dingen te veranderen, maar ook hoe ze ondanks hun verschillen toch een sterke, solidaire beweging konden vormen. Dat maakt de documentaire ontzettend inspirerend.

Tegelijkertijd gaat het verhaal in op de huidige situatie, en wat daarin nog kan veranderen. Er wordt een link gelegd tussen het feminisme van toen en nu, ingegaan op hoe het nu nog steeds moeilijk is om je te identificeren als feminist omdat daar zoveel stigma’s rond bestaan. Want de docu mag dan over de jaren ’70 gaan; uiteindelijk blijft feminisme altijd actueel. Kijken dus!

Feminists: What Were They Thinking? | Official Trailer [HD] | Netflix

The stories of their past paved the way for our future. Netflix’s latest documentary takes a look into the women’s movement of the 1970s through the collection of feminist portraits captured by photographer Cynthia MacAdams. 40 years later we look at the culture then and now. Feminists: What Were They Thinking?

Je kunt de docu, die bijna 1,5 uur duurt, bekijken op Netflix.

Meer Netflix-tips

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
‘Feminists: what were they thinking?’ geeft antwoord op, nou ja, precies die vraag
Sluiten