Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Betere wereld 27 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Podcast tip: Feminists Don’t Wear Pink (een genuanceerde kijk op feminisme)

In de trein, op de fiets of gewoon lekker thuis op de bank: oordopjes in en je favoriete podcast aan. Met één druk op de playknop zijn we wijzer over verschillende wereldzaken. Podcasts zijn niet voor niets populairder, en vooral handiger, dan ooit. Daarom tippen we af en toe een goede podcastshow. Deze keer: Feminists Don’t Wear Pink.

Het moge duidelijk zijn dat er veel positieve ontwikkelingen zijn op het gebied van emancipatie. Toch worden vrouwen nog altijd minder betaald en hebben ze minder vaak hoge functies. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van initiatieven die ongelijkheid meer onder de aandacht brengen. Zoals de podcast Feminists Don’t Wear Pink!

Feminists Don’t Wear Pink: de podcast

De naam Feminists Don’t Wear Pink doet misschien een belletje bij je rinkelen. Dat komt omdat er eerder een gelijknamig boek verscheen, geschreven door activiste Scarlett Curtis. In het boek maakt Curtis er een missie van om een genuanceerde visie op feminisme aan de kaak te stellen.

Tip: Maak je klaar voor Pisswife: het Amsterdam based feministische magazine met humor

Curtis trekt die lijn verder in haar podcasts, waarin ze wekelijks inspirerende vrouwen uitnodigt om te debatteren over feminisme. Verwacht open gesprekken over de betekenis en het belang van feminisme, maar ook eerlijke en soms scherpe discussies.

De mythes ontkracht

Benieuwd wie er allemaal te gast is in de podcast? Denk aan empowering women als Girls-actrice Lena Dunham, Keira Knightley of activiste Jameela Jamil. Kortom: stuk voor stuk fascinerende gastsprekers die op een slimme, heldere en humoristische manier hun visie op het onderwerp brengen.

Lees ook: Mannen profiteren ook van feminisme (misschien zelfs wel meer dan vrouwen)

Mocht je nog vooroordelen hebben ten opzichte van feminisme, dan haalt deze show ze allemaal onderuit. Feminisme wordt in deze show helemaal niet geportretteerd als een scary label, maar iets als een toegankelijke en onderbouwde mentaliteit.

En tot slot: ken je dat gevoel dat je opgaat in een diepgaand, inspirerend gesprek met vrienden? Dat is zowat het gevoel dat je krijgt van het luisteren naar de podcast. Een must-listen dus!

Feminists Don’t Wear Pink is te beluisteren via Spotify

Meer podcast tips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Podcast tip: Feminists Don’t Wear Pink (een genuanceerde kijk op feminisme)
Sluiten