Rosa Bertram
Rosa Bertram Werk 30 jan 2019
Leestijd: 3 minuten

Op reis met ondernemende vrouwen én werken aan je persoonlijke en zakelijke groei

De tijd waarin een 9-tot-5-baan en in loondienst werken de standaard zijn, is langzaam aan het verdwijnen. Thuis werken, flexwerken en meerdere banen tegelijkertijd: steeds meer mensen (lees: millennials) willen zelf weten wát ze doen en wáár ze dat doen. Speciaal voor die vrouwen bestaat er nu Female Workation.

De naam zegt het eigenlijk al: het is een vakantie waarop vrouwen leren zichzelf (of eigenlijk hun onderneming) goed in de markt te zetten. Maar, vertelt oprichtster Chantal aan Bedrock: voor zakelijke groei is eerst persoonlijke groei nodig.

Werken aan jezelf en je bedrijf

De oprichtsters Chantal Schram en Suzanne van Duijn reizen er zelf graag op los en werken beiden al jaren in de PR-branche. “Maar wat we nooit leerden, is onszelf in de markt te zetten en zélf publiciteit krijgen.” Dit gat in de markt en hun liefde voor reizen combineerden de twee vrouwen met hun PR-skills en kwamen zo op het idee van Female Workation. De eerste editie gaat naar… Barcelona!

Wat kan je je erbij voorstellen? Er is plek voor 10 ondernemende vrouwen die zowel aan hun zakelijke als persoonlijke groei gaan werken. Omringt door andere ondernemende vrouwen ga je een week lang allerlei fijne co-workingplekken af, staan er interessante workshops op de planning en deel je een zomers appartement vlakbij Park Güell.

Workshops en masterminds

Op één van de eerste dagen krijg je een basis Spaanse les om je in elk geval een beetje verstaanbaar te kunnen maken. Wel zo fijn om iets meer Spaans dan *dos cervezas por favor* te kunnen spreken. In de dagen erna volgen de workshops en ‘mastermind’. “Maar,” zegt Chantal, “je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt. We hebben een programma, werkplekken en een fijn huis, maar als je lekker alleen wilt eten of werken, kan dat ook.”

Thuiswerken is niet altijd goed voor je (en zo doe je er iets aan)

De PR-workshop die de Suzanne en Chantal normaal gesproken in Nederland geven, krijg je nu in een inspirerende omgeving in Barcelona. Het gaat hierin dus niet om de PR voor een bedrijf, maar om jouw PR. Hoe hoe verkoop je jezelf nou goed op de arbeidsmarkt? En hoe kom je (meer) onder de aandacht?

Tijdens de Mastermind ga je in op jouw persoonlijke struikelblokken en wordt er samen gekeken naar een effectieve oplossing. Ken je de wet van de aantrekkingskracht? Tijdens deze workshop onderzoek je wat en waarom je dingen zegt en leer je de kracht van taal, handig op werk- én persoonlijk gebied.

Wat kan je verder verwachten?

Als freelancer of als ondernemer is het niet alleen knap lastig opdrachten binnen te krijgen, je mist vaak ook directe collega’s. Zie jij het zitten om met gelijkgestemden inspiratie op te doen en de zon op te zoeken? Misschien is deze eerste editie van Female Workation dan wel iets voor jou! Dit is wat je kan verwachten:

  • 7 overnachtingen in een appartement in een eigen of gedeelde kamer
  • 2 workshops
  • 1 mastermind
  • Spaanse les
  • Ontbijt
  • Onbeperkt werken op de aangesloten co-werkplekken
  • Genoeg vrije tijd die je kan besteden aan werk of om lekker de toerist uit te hangen natuurlijk.

Iedereen komt overigens op eigen vervoer naar Barcelona. De 8-daagse werktrip kost €699,- exclusief btw, maar tot donderdag 31 januari is er een korting van €50, waardoor je €649,- betaalt. Lees hier meer over Female Workation!

Meer lezen over het nieuwe werken?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Op reis met ondernemende vrouwen én werken aan je persoonlijke en zakelijke groei
Sluiten