FEBO goes VEBO met de vega grillburger (en vandaag kun je er gratis een eten!)

Vandaag start de Nationale Week Zonder Vlees, kondigden we gisteren al aan. En wat is een vega-week zonder een heerlijke vega-snack? Precies: niks. Gelukkig lanceert FEBO vandaag een heuse vega grillburger, te bestellen in elke vestiging.

Als vegetariër was het lange tijd heel lastig om te midnight snacken als je niet voor een saaie kaassoufflé wilde gaan, maar nu kan dat dus wél. De burger is door verschillende snackliefhebbers getest en wat bleek? Qua smaak is hij nauwelijks van de traditionele grillburger te onderscheiden, aldus FEBO-directeur Dennis de Borst. Het is ook meteen bewezen dat plantaardig(er) eten niet altijd gezond hoeft te zijn – en dat dat ook helemaal niet altijd hoeft.

Binnenkort ook voor vegans

Voor nu is de nieuwe grillburger vegetarisch, gemaakt van tarwevezel, soja en kruiden. Net als de traditionele burger wordt hij aangekleed met een vers sesambroodje en knapperige ijsbergsla. Ook kunnen vegetariërs genieten van de signature FEBO grillburgersaus. Maar daarnaast is FEBO al aan een 100% plantaardige variant het werken, zodat ook alle vegans binnenkort kunnen genieten van de grillburger. We like!

Dit vind je vast ook leuk: Waarom vlees en McDonalds eten anno 2017 écht niet cool is.

 

Vegetarische Restaurantweek

Het is een goede zet van FEBO om op de vegetarische toer te gaan, aangezien steeds meer mensen er bewust voor kiezen om geen vlees te eten.  FEBO is hiermee het eerste snackmerk dat meedoet aan de Vegetarische Restaurantweek , die plaatsvindt van 5 t/m 11 maart. Naast de speciale vega grillburger zijn ook FEBO’s klassieke vegetarische producten zoals het vitaaltje, de kaassoufflé en frites verkrijgbaar.

Daarom wordt het filiaal aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam omgedoopt tot een groen gekleurde VEBO. Ben je hier nou heel enthousiast over (wat we snappen!), dan kun je vandaag gratis een vega grillburger komen proeven in het filiaal waar het allemaal is begonnen (wist je dat FEBO een afkorting is van Ferdinand Bolstraat?). Saving the world while eating burgers  – beter kun je je maandag niet beginnen.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
FEBO goes VEBO met de vega grillburger (en vandaag kun je er gratis een eten!)
Sluiten