Zo inspirerend! Deze Noorse familie woont in een (eco-neutraal) glazen koepel

Je droom najagen is een van de mooiste dingen die er is. En dat is dan ook precies wat een Noors stel heeft gedaan. Samen met hun kinderen wonen ze in een glazen koepel in het noorden van het land. A dream come true... En oh ja, ze maakten er ook nog een korte film over: The Heart Followers.

De film geeft een kijkje in het leven van deze bijzondere familie, die in het onherbergzame Arctische klimaat hun unieke manier van leven heeft gevonden. Want dat die uniek is, dat staat vast.

Hjertefølgerne / The Heart Followers

Inside a glass dome in Northern Norway, lives a family of five. In the inhospitable Arctic climate the Heart Followers have found their unique way of life. In the garden around the little house, they grow their own food all year round.

Moeder Ingrid vertelt over haar liefde voor de zee, en hoe ze er altijd al van heeft gedroomd om op een plek te wonen waar ze vrijheid ervaart. Samen met haar man Benjamin bouwde ze daarom wat ze wilde bouwen: een eco-neutraal huis mét uitzicht op zee.

“We wisten dat we een ecologisch huis wilden bouwen,” vertelt Ingrid. “Een huis dat gezond is om in te leven en goed voor de omgeving.”

Duurzaam leven

Dat het huis gezond is voor hen en de omgeving is wel duidelijk. Het is gemaakt van cob, een bouwmix van klei, water, zand, stro en kalk, dat extreem duurzaam en milieuvriendelijk is. Maar ook van de tuin maakt de familie goed gebruik.

Must read: Bedrock Travel: op bezoek in Letland voor natuur, slow living én duurzaam design

In de tuin rondom het huisje groeien ze het hele jaar door hun eigen eten, zoals appels en (gele) tomaten. Het afval dat ze hebben voedt de planten, en het water dat ze gebruiken eindigt in containers, om vervolgens via een watertap naar een andere container te gaan. Het huis heeft dus schoon water dat erin komt én schoon water dat eruit gaat.

Een mooie les

Daar in het hoge Noorden zijn The Heart Followers (zoals ze zichzelf ook wel noemen) dolgelukkig. Ze hebben er een vrij leven, dat rustig is, maar oh zo fijn. Nu is dat misschien niet te vergelijken met onze levens (lees: drukte), maar we kunnen er zeker wat van leren.

Tip: Sustainable op Netflix laat zien hoe het voedsel van de toekomst eruit moet zien

Of je nou iets wil doen dat ongebruikelijk is, afwijkt van de norm, of ook gewoon in een glazen koepel wilt wonen: The Heart Followers inspireren je om het gewoon te doen. “Ik wil laten zien dat het mogelijk is om te doen wat je wil, zelfs als niemand het van te voren gedaan heeft,” zegt Ingrid.

Oftewel: volg je hart!

Je ecologische voetafdrukken verkleinen:

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Zo inspirerend! Deze Noorse familie woont in een (eco-neutraal) glazen koepel
Sluiten