Ariela Slakhorst
Ariela Slakhorst Psyche 4 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Explained op Netflix: uiteenlopende korte docu’s van 20 minuten

Yes, weekend! Tijd om in je joggingbroek op de bank te hangen met films en series en je verstand op nul. Of toch niet? Op Netflix vind je niet alleen dingen als Gossip Girl en Pretty Little Liars, maar ook een heleboel toffe films en documentaires die je wereldbeeld verbreden. Daarom geven wij elke week een nieuwe Netflix-tip. Dit keer: de documentaireserie Explained. Ben je dol op documentaires, maar heb je geen tijd om anderhalf uur gekluisterd voor de buis te zitten? De nieuwe documentaireserie Explained behandeld in twintig minuten ingewikkelde onderwerpen op een begrijpbare manier. Zelfs als je niet dol bent op docu’s is Explained een feestje om naar te kijken.

Met gemak weten ze onderwerpen zoals het gebruik van uitroeptekens boeiend te houden. Explained is niet alleen reuze interessant, maar ook ontzettend vermakelijk.

Explained in samenwerking met Vox

In twintig minuten geeft de serie antwoord op alle belangrijke vragen die we hebben over wereldwijde trends. Kan de mens monogaam zijn? Wat is de beurs eigenlijk? En waarom mislukken diëten altijd? Van K-pop tot aan cryptovaluta: elke week staat er een nieuw verrassend onderwerp op Netflix.

Het fijne aan de serie is dat je het niet in volgorde hoeft te zien om het te begrijpen. Ben je niet geïnteresseerd in buitenaards leven? Dan sla je die aflevering gewoon over! Er zijn genoeg andere interessante afleveringen om uit te kiezen.

Waarom kijken we graag samen naar films, voetbal en programma’s als Boer Zoekt Vrouw?

Explained is een serie van Vox en Netflix. Misschien ken je de Amerikaans nieuwswebsite Vox wel van hun populaire Youtube-kanaal. Ze staan bekend om het gebruik van duidelijke en dynamische animaties. Een stijl die je ook tegenkomt in de uiteenlopende afleveringen van Explained.

Elke woensdag staat er een nieuwe aflevering op Netflix. De laatste aflevering geeft antwoord op alles wat je wilt weten over tatoeages. Van het ontstaan, de groeiende populariteit van tattoos tot aan de verschillende soorten stijlen. Zeker een aanrader! Je kan Explained hier bekijken.

Meer docu’s op Netflix

Wil je meer inspirerende verhalen en tips lezen? Schrijf je in voor de Bedrock Weekly!

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Explained op Netflix: uiteenlopende korte docu’s van 20 minuten
Sluiten