Eugene Xavier Ikejemba (25) wil met zijn bedrijf duurzame energie in Afrika produceren

Samen met OneWorld presenteren we de meest duurzame jonge ondernemers van Nederland. We maakten tien portretten van inspirerende deelnemers aan de Duurzame Jonge 100 van 2016. In deze videoserie vertellen ondernemers, inspirators en duurzame koplopers je in één minuut hoe duurzaam ze leven én hoe jij dat ook kan doen. Aflevering 7: Eugene .C. Xavier Ikejemba (25), Founder en Director van ICE-Africa.

Eugene’s bedrijf focust zich op zonne-energie en windenergie, gaat verspilling tegen, houdt de kwaliteit van voeding in de gaten en zet zich in voor ontwikkeling op het platteland in Afrika. Het idee is om gebruik te maken van de vele kansen die zich voordoen in Afrika, om banen te creëren voor de lokale bevolking, schone energie te produceren en voor een schoon en gezond milieu te zorgen. Ook wil het bedrijf de lokale bevolking opleiden zodat ze zelf gaan ondernemen.

Over de duurzame jonge 100

Elk jaar selecteert een jury de meest inspirerende, jonge, duurzame koplopers van Nederland, ter inspiratie voor een nieuwe generatie. De lijst bestaat uit honderd ondernemers, studenten en inspirators die een positieve impact hebben.

Plasticvrij leven? Download onze 'How to be... Plastic Free Guide'

Schrijf je in voor de mailing en ontvang dé gids die je helpt duurzamer te leven

Reageer op artikel:
Eugene Xavier Ikejemba (25) wil met zijn bedrijf duurzame energie in Afrika produceren
Sluiten