Josephine Kay
Josephine Kay Bedrock x OneWorld 5 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Eugene Xavier Ikejemba (25) wil met zijn bedrijf duurzame energie in Afrika produceren

Samen met OneWorld presenteren we de meest duurzame jonge ondernemers van Nederland. We maakten tien portretten van inspirerende deelnemers aan de Duurzame Jonge 100 van 2016. In deze videoserie vertellen ondernemers, inspirators en duurzame koplopers je in één minuut hoe duurzaam ze leven én hoe jij dat ook kan doen. Aflevering 7: Eugene .C. Xavier Ikejemba (25), Founder en Director van ICE-Africa. https://youtu.be/b-Iu0weI3_4

Eugene’s bedrijf focust zich op zonne-energie en windenergie, gaat verspilling tegen, houdt de kwaliteit van voeding in de gaten en zet zich in voor ontwikkeling op het platteland in Afrika. Het idee is om gebruik te maken van de vele kansen die zich voordoen in Afrika, om banen te creëren voor de lokale bevolking, schone energie te produceren en voor een schoon en gezond milieu te zorgen. Ook wil het bedrijf de lokale bevolking opleiden zodat ze zelf gaan ondernemen.

Over de duurzame jonge 100

Elk jaar selecteert een jury de meest inspirerende, jonge, duurzame koplopers van Nederland, ter inspiratie voor een nieuwe generatie. De lijst bestaat uit honderd ondernemers, studenten en inspirators die een positieve impact hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Eugene Xavier Ikejemba (25) wil met zijn bedrijf duurzame energie in Afrika produceren
Sluiten