Kiara Louis
Kiara Louis Uncategorized 6 mrt 2018

Er is nu een hippiehotel in Silicon Valley (waar je je ziel kunt terugvinden)

In de jaren zestig was het Esalen Institute in Silicon Valley een bijzonder oord waar naakte therapiesessies geen uitzondering waren. Momenteel is het vooral een retraite voor alle overspannen ingenieurs en andere techneuten. En het is harder nodig dan ooit.
Silicon Valley staat vooral bekend om de grote techbedrijven die er te vinden zijn. Denk aan Google en Facebook. Bedrijven waar de werkdruk enorm hoog is. Hoe meer online verbintenis er wordt gecreëerd, hoe minder verbonden de werknemers zijn met henzelf, lijkt het wel. Daarom kunnen ze naar dit hippiehotel om hun accu even op te laden.

Succes is niet alles

De non-profit organisatie Esalen, is een voorloper op het gebied van yoga, meditatie en biologisch eten. Ze zijn opgericht in 1962, en liepen dus ver voor op de rest. De leiders van deze plek volgen de humanistische psychologie, en vroeger was naakt er de norm. Vorig jaar zijn ze opnieuw geopend, en het is populairder dan ooit.

Het is ook niet gek dat dit oord wint aan populariteit. Er lijkt namelijk een omslag te komen binnen de hardwerkende tech-cultuur, volgens de startup executive coach Mr. Tauber. Ze beseffen steeds meer dat conventioneel succes binnen tech niet per se een positief effect heeft op de wereld, en ook niet op zichzelf. Zo worden er workshops gegeven over tech en depressie, internetverslaving en virtual reality in combinatie met spiritualiteit. Volgens Tauber gaat het niet goed met het mentale welzijn van sommige CEO’s.

Een bijzondere ervaring

Gelukkig kunnen de uitgebluste CEO’s hier hun hart ophalen. Of hun ziel terugvinden. En hoewel het niet meer zo’n commune sfeer heeft als in de jaren ’60, is het zeker nog een hippie-achtige plek. Zo wordt er kombucha en kokoswater geserveerd aan de bar. Elke ochtend beginnen ze meteen goed. Zo worden ze wakker met dans, een chakra-meditatie en een gitaarles. De bezoekers van het Esalen dansen op de houten vloer al hun stress eruit. In de keuken is een grote bak rozijnen te vinden, die mensen mindful kunnen eten tijdens een meditatie.

Dit vind je misschien ook leuk: Onthaasting is niet het antwoord op burn-outs en stress: de manier waarop jij je tot de wereld verhoudt wel.

Soulsearching in plaats van SEO

Wat voor mensen vind je hier zoal? Iemand die recentelijk zijn start-up verkocht heeft, bijvoorbeeld. Deze 31-jarige Sam McBride uit Chicago had ruimte en tijd nodig om wat nieuwe perspectieven op te doen, vertelt hij in een artikel van New York Times. En dat doe je nergens beter dan in een oord dat als een warm bad voelt, zonder (internet)verbinding met de buitenwereld.

Maar ook mensen die er nogal doorheen zitten, komen naar Esalen. Zo geeft de 32-jarige Marina Kurikhina aan dat ze moe werd van haar leven. Vroeger werkte ze in een galerie in Londen. Inmiddels geeft ze les in creatief onderbewust verven.

Ongeveer iedereen die deze retraite heeft ondergaan, komt als een nieuw mens terug, blijkt ook uit een artikel van Huffington Post.

Welcome at Esalen, welcome home

Dat het Esalen Institute dus een duidelijke visie heeft, is een feit. Dat blijkt ook op hun site, waar ze je van harte welkom heten. Hun missie is om nieuwe ideeën en methodes op te doen en daarnaast connecties aan te gaan met elkaar, om zo de wereld te transformeren.

Toch hangt er wel een prijskaartje aan, zo kost een weekend bijna drie duizend dollar. Maar ja, je moet er wat voor over hebben om offline te gaan als techfreak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Er is nu een hippiehotel in Silicon Valley (waar je je ziel kunt terugvinden)
Sluiten