Hier wil je bij zijn: een Climate Comedy Night

Elke week selecteert de Bedrock-redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: de Climate Comedy Night, een nieuwe collectie najaarsbloemen, het Yoga & Vegan Food Fest in Nijmegen en een last minute retreat in Spanje.

Lachen om het klimaat

We weten het, klimaatverandering is een serieuze zaak. Maar dat betekent niet dat je er af en toe niet luchtig over mag praten – ‘nu het nog kan’, aldus organisator Stichting HIER klimaatbureau. Daarom bedachten ze de Climate Comedy Night, een avond die op maandag 9 oktober plaatsvindt in de Stadsschouwburg Utrecht. Op het programma staan Pieter Derks, Eric Corton, Lucky Fonz III, Jeroen van Merwijk en Lebbis die grapjes maken over ‘groene energie, vegans, vijftigers met zonnepanelen, Donald Trump en onszelf’.

Naast grapjes is er natuurlijk ook plaats voor iets serieuzere zaken, en hopelijk een heleboel motivatie om nu écht eens wat aan dat probleem te gaan doen. De Climate Comedy Night is bij de Stadsschouwburg Utrecht uitverkocht, maar via c[email protected] kan je de laatste kaarten (24 euro per stuk) reserveren.

Romantische bloemen

Nee, als we het over New Romantics hebben, gaat het niet over het liedje van Taylor Swift (oké oké, soms misschien wel). Waarover dan wel? Over de najaarscollectie van bloomon, de service die bloemen van de kweker naar jouw huis brengt – zonder dat je zelf de deur uit hoeft. Voor wie bloomon niet kent: op de website kun je zelf de grootte van je bos en de bezorgtijd uitkiezen, maar het is een verrassing hoe die bos er precies uit komt te zien.

Met de nieuwe collectie, die afgelopen week gelanceerd werd, is de kans in ieder geval groot dat het iets met ‘de liefde voor de bloem’ te maken heeft. De collectie is geïnspireerd op de bloemen die door schilders in de Gouden Eeuw werden geportretteerd, maar ook door hoe liefde vandaag de dag in kunst wordt geuit. Door veel bloemen in sprekende kleuren te gebruiken wil bloomon dat je boeket opvalt in huis en dat je er elke keer weer een beetje verliefd op wordt. Moet lukken, lijkt ons zo.

Zen op een matje

Vaak schrijven we over evenementen in Amsterdam, of ergens anders in de Randstad. Maar ook onder de rivieren vinden regelmatig leuke activiteiten plaats, zoals het Yoga & Vegan Food Fest in Nijmegen op 30 september. Van 9:15 tot 17:00 uur vinden er allerlei yogaworkshops en meditatiesessies plaats. Daarnaast zijn er diverse lezingen. Maar dat is niet het enige: op het yogafestival vind je ook diverse kraampjes met raw en/of vegan eten en andere vegan producten.

Entree kost je vijf euro en geeft je toegang tot een hele dag in het Kolpinghuis in Nijmegen (Smetiusstraat 1). Kaartjes koop je aan de deur of online. Het evenement zelf draait helemaal op vrijwilligers; de opbrengsten gaan naar een fonds voor dierenwelzijn of bestrijding van kanker bij kinderen. Alleen daarom al een bezoekje waard!

Bewustwording in Spanje

Kun je niet wachten tot alle evenementen volgende week en wil je gewoon dinsdag al beginnen met je yogasessies? Kan ook! Van 26 tot en met 30 september organiseert Ubuntu Retreats hun allereerste retreat naar vissersdorpje Moraira in Spanje. Het doel van de retreat is om een stukje bewustwording te creëren, zowel door yoga en meditatie als door gezond eten. Maar óók door gewoon te genieten, of dat nu van het hiken of van de cocktails is. Een mix van rust en energie, noemen ze het zelf. Daarnaast ontmoet je nieuwe mensen en kunnen jullie elkaar inspireren. En iedereen is welkom: ‘of je nu je been in je nek kan leggen of nog nooit yoga beoefend hebt’.

Als je nu nog boekt biedt Ubuntu 100 euro last minute-korting aan, waarmee het bedrag neerkomt op 400 euro voor vijf dagen. Klinkt het wel heel tof, maar heb je echt geen tijd de komende week? Ook geen nood: de tweede retreat zal plaatsvinden in Rio de Janeiro (en ja, dat is het wachten waard).

Meer Bedrock

Schrijven op steen? Het kan echt en het ziet er ook nog eens heel mooi uit.

 

Reageer op artikel:
Hier wil je bij zijn: een Climate Comedy Night
Sluiten