Nederlands eerste Cacao Bar opent haar deuren en verblijdt je met al het goede van cacao

Gek op chocolade? Mooi, want dan hebben we iets leuks voor je. In Amsterdam opent de eerste Cacao Bar van Nederland. Je kan er terecht voor al je chocolate cravings, maar in het bijzonder om kennis te maken met de bijzondere en gezonde werkzame stoffen die in cacao zitten. Want ik kan je vertellen: chocolade is niet alleen maar lekker!

Cacao Bar opent 4 oktober haar deuren in het Westerpark in Amsterdam. 3 maanden lang kan je er terecht om met een cacaodrankje in je hand je cacaokennis een beetje op te krikken.

De dagelijkse dosis cacao-energie

Geïnspireerd door traditioneel gebruik van cacao bij culturen als de Maya’s en Azteken, zijn Erik en Leonie, oprichters van Pure Kakaw, pure cacao dranken gaan brouwen. Waarom? Omdat er niks beters is dan je dag een kickstart geven met een drankje dat is gemaakt van cacao. De stoffen in het goedje zorgen namelijk voor een warm, prettig gevoel, focus en energie.

Het goede van cacao

In de Cacao Bar kan je kennismaken met alles wat cacao je te bieden heeft. En dat is veel! Vroeger, voordat chocolade populair werd op Europese bodem, werd cacao in Midden- en Zuid Amerika gebruikt als heilig middel. En terecht, want cacao zit vol met antioxidanten, flavonoïden, theobromine, anandamide (bliss-molecule), PEA, magnesium en andere mineralen.

En dan in Jip-en-Janneke-taal: je wordt er (volgens wetenschappelijk onderzoek) gezond en gelukkig van. Door het subtiele effect van cacao kom je makkelijker in een flow en in verbinding met jezelf en anderen. En dat is meteen de reden dat cacao ook steeds vaker wordt gebruik in yoga– en meditatiesessies.

Voilà: heel goede redenen om meer chocolade te eten

Het chocolademenu van Cacao Bar

Bij de Cacao Bar kan je aanschuiven voor een kickstart van je dag, maar ook als je ‘s middags een boost nodig hebt om de dag door te komen. Er worden cacaodrankjes gebrouwen op waterbasis, maar ook op basis van amandel- of kokosmelk. Er wordt geen koemelk gebruikt, want dit zou de werking van cacao blokkeren. Ook kan je verschillende specerijen als kaneel, nootmuskaat, chili, gember, kurkuma en kardemom aan je drankje toevoegen.

Wil je naast iets te drinken ook iets te eten? Ze serveren ook zelfgemaakte chocolade en andere cacaohapjes. Oja, ook leuk: Cacao Bar deelt de locatie met Emporium Of Wonders, een vintageboutique een grote collectie tweedehands en zelfgemaakte items.

Pure Kakaw
Pazzanistraat 6
1014 DB Amsterdam

Nog meer chocolade

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Nederlands eerste Cacao Bar opent haar deuren en verblijdt je met al het goede van cacao
Sluiten