Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Betere wereld 8 jul 2017
Leestijd: 3 minuten

Gespot door de redactie: eerlijke sieraden en muziekles voor vluchtelingen

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: een retreat op Ibiza waar je volledig in de watten wordt gelegd, duurzame sieraden met een verhaal, met 2000 man mediteren in de Westergasfabriek, en een mooie crowdfunding actie voor vluchtelingenkinderen.

Opladen op Ibiza

Ben je de laatste tijd alleen maar hard aan het hollen geweest en heb je behoefte aan een oplaadmoment? Ga dan van 28 augustus tot 3 september mee op reis naar Ibiza met Lisa van Lisa Goes Vegan en Merel en Tessa van The Green Happiness. Samen hebben ze een week samengesteld waarin je volledig kunt ontspannen, maar soms ook actief bezig bent (door middel van yoga bijvoorbeeld). Je leert hoe je dit ontspannen gevoel kunt voortzetten én behouden als je weer thuis bent en alle dagelijkse dingen op je afkomen. En aan lekker eten is natuurlijk ook gedacht. De hele week geniet je van gezond en 100 procent plantbased eten.

Wil je mee? Geef je dan snel op via deze link (er zijn slechts 14 plekken beschikbaar). Tot die tijd kun je wegdromen bij de prachtigste plaatjes van de retreat op de speciale Instagram pagina.

Eerlijke sieraden

Ken je Taj Amsterdam al? Het is een Amsterdams (goh!) sieradenmerk dat eerlijke en duurzame sieraden verkoopt met een verhaal. Afgelopen maand hebben ze een prachtige nieuwe collectie voor vrouwen gelanceerd. De collectie, genaamd Agapa, bestaat uit drie ringen en drie paar ear studs met milieuvriendelijke synthetische edelstenen, één zilveren above-knuckle-ring en drie one-piece earrings. Ieder sieraad heeft haar eigen naam en go-to quote, stukje proza of poëzie, waarmee ze herinnert aan de godin in iedere vrouw. Daarbij zijn alle sieraden een herinnering aan het kernideaal van Taj: leef trouw aan jezelf, ’cause nobody can be you better than you.

Alle Taj-sieraden worden met de hand gemaakt tegen een eerlijk loon en onder veilige werkomstandigheden op Bali. Een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen: een Balinees weeshuis en het Tree of Life-initiatief, een Nederlands project dat de bebossing van West-Afrika herstelt.

Gezamenlijk mediteren

Als je weleens mediteert, dan doe je dat waarschijnlijk in je eentje thuis, of in een yogastudio. Lijkt het je ook wel tof om dit een keer met een hele grote groep te doen? Houd 22 juli dan vrij in je agenda. Op die dag organiseert stichting ‘Enlight Your Wish’ het grootste Mindfulness event dat Europa ooit heeft gekend. Onder leiding van de Boeddhistische monnik Phra Thnadith zal er in de Westergasfabriek in Amsterdam met maar liefst 2000 man sterk worden gemediteerd. Ook zullen er bekende sprekers zijn uit de Nederlandse yoga- en meditatiewereld als Tijn Touber en Johan Noorloos. Zij slaan deze avond de handen belangeloos ineen. Aangezien het event staat voor het vervullen van jouw eigen wensen, maar ook van de mensen om ons heen, gaan alle opbrengsten naar de Make-A-Wish foundation.

Wil je deze unieke ervaring meemaken? Je kunt je inschrijven op de website van Enlight Your Wish.

Muziek voor vluchtelingen

In Griekenland zitten er sinds maart 2016 duizenden vluchtelingen vast, omdat Europa de grenzen van de Balkanroute gesloten heeft. Een groot deel hiervan is kind. Momenteel wachten ze al anderhalf jaar op asiel in een Europees land, en in deze anderhalf jaar hebben de kinderen geen toegang tot onderwijs en culturele opvoeding. The boom bus (in het leven geroepen door Bram en Annabel) wil iets betekenen voor deze kinderen. Mede omdat muziek kinderen helpt bij het verwerken van trauma’s, willen ze met de bus langs bij asielzoekerscentra, noodopvangcentra en vluchtelingenkampen om workshops, muzieklessen en optredens te geven aan kinderen. Ook willen ze op elke plek een groep volwassenen trainen, zodat zij ook zelf muziekles kunnen geven aan de kinderen.

Omdat het maken van deze reis kostbaar is zijn de twee afhankelijk van crowdfunding. Wil je ze steunen? Dat kan hier.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: eerlijke sieraden en muziekles voor vluchtelingen
Sluiten