Gespot door de redactie: een zomers festival en een avond over vriendschap

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: Rens Kroes lanceert haar vierde boek (The Party Edition), afval scheiden wordt makkelijker met de BinBang plastic compressor, in de Rode Hoed wordt een interactieve avond georganiseerd over de betekenis van échte vriendschappen, WOMEN Inc. komt met een online tool die het mogelijk maakt om (toekomstige) ouders inzicht te geven in hun financiële situatie, en in Tilburg maken ze zich klaar voor de 30e editie van Festival Mundial.

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: Rens Kroes lanceert haar vierde boek (The Party Edition), afval scheiden wordt makkelijker met de BinBang plastic compressor, in de Rode Hoed wordt een interactieve avond georganiseerd over de betekenis van échte vriendschappen, WOMEN Inc. komt met een online tool die het mogelijk maakt om (toekomstige) ouders inzicht te geven in hun financiële situatie, en in Tilburg maken ze zich klaar voor de 30e editie van Festival Mundial.

[/source]

Guilt-free genieten

Deze week bracht Rens Kroes alweer haar vierde boek uit. En dat is letterlijk een feestje! In het boek ‘Powerfood – The Party Edition’ staan de lekkerste recepten voor verjaardagen, feestjes, en diners met familie en vrienden. Denk aan heerlijke taarten, hartige hapjes en tips voor een gezellige Barbecue. Maar dan wel een beetje gezond natuurlijk. Want genieten én gezond eten, dat gaat prima samen. De kunst zit ‘m volgens Rens in het omarmen van een bewuste lifestyle, waardoor je alleen nog maar lekker en voedzaam wilt koken en eten. En als je verantwoorde keuzes maakt in de ingrediënten die je gebruikt, hoef je je nergens schuldig over te voelen.

Je koopt hier Powerfood – The Party Edition.

Afval scheiden doe je zo

Zo’n 25 procent van ons afval is plastic, en kan dus opnieuw gebruikt worden. Maar dan moet je het wel goed scheiden natuurlijk. Anja Cheriakova en Gijs Langeveld bedachten daarom de BinBang plastic compressor: een stapelbare afvalbak waarmee afval scheiden kinderlijk eenvoudig wordt. Alles kan erin. Dat wil zeggen: papier, glas, plastic, GFT, en restafval. De compressor is toegevoegd zodat het plastic geplat kan worden. Hierdoor kun je er meer van opslaan, en hoef je minder vaak naar de container te lopen. Je kunt het initiatief steunen via One Planet Crowd.

[/source]

Duurzame vriendschappen

We weten allemaal dat goede relaties belangrijk zijn. En dan hebben we het niet over de honderden vrienden die je op Facebook hebt, of LinkedIn, maar over je échte vrienden. Alleen wat is een echte vriend of vriendin eigenlijk? Over die vraag wordt maandag 12 juni gediscussieerd in de Rode Hoed. De Kwekerij organiseert een interactieve avond waarin klassieke en moderne ideeën over vriendschap worden besproken. Van Aristoteles tot de invloed van digitalisering en social media. Je gaat naar huis met praktische tips om ervoor te zorgen dat jouw vriendschappen voortaan tegen een stootje kunnen.

Wil je erbij zijn? Vanaf 19:15 uur ben je (samen met je vrienden natuurlijk) welkom bij de Rode Hoed in Amsterdam. Kaartjes bestel je hier.

Inzicht in je financiële situatie

Als je voor het eerst vader of moeder wordt verandert er het een en ander op werk/privé gebied. Dat betekent dat je ook een hoop keuzes moet maken. Ga je je kind (als het iets groter is) naar de kinderopvang brengen? Of is dat te duur? En wie van de twee gaat er minder werken? Je wilt natuurlijk een zo efficiënt mogelijke verdeling. Om je te helpen met dit soort vraagstukken heeft WOMEN Inc. samen met Nibud de WerkZorgBerekenaar ontwikkeld: een gratis online tool die het mogelijk maakt om (toekomstige) ouders inzicht te geven in hun financiële situatie. Denk aan kinderopvangtoeslag, combinatiekortingen en belastingvoordelen. Zo heb je dus alle informatie op een rijtje en wordt in één oogopslag duidelijk wat je maandelijks netto overhoudt.

Win tickets voor Festival Mundial!

Er worden deze zomer weer genoeg leuke festivals georganiseerd om de heupen los te gooien. Niet alleen in de randstad, maar door het hele land. Zo vindt op 24 en 25 juni Festival Mundial plaats in de Spoorzone in Tilburg. Het wordt dit jaar groots gevierd, want het festival bestaat deze zomer 30 jaar. Wat er zoal te doen is? Je kunt er op adem komen tussen het groen van de Oase en struinen langs de kraampjes van de Swan Market. En natuurlijk is er ook hier een fijne line-up, met onder andere funky vibes van Rilan&The Bombardiers en soulmuziek van Jeangu Macrooy. www.festivalmundial.nl

Wij mogen twee weekendtickets weggeven! Stuur een mailtje naar [email protected] en maak kans.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: een zomers festival en een avond over vriendschap
Sluiten