Een vakantie in het verschiet? Binnenkort kun je zien hoe duurzaam (of niet) jouw reis is

Leuk zo’n vliegvakantie naar Bali of een skivakantie in de Franse Alpen, maar wat betekent jouw vakantie voor het milieu? Zelf is dat natuurlijk moeilijk in te schatten, maar reisorganisaties kunnen dat wel. Komend jaar is de reisbranche dan ook van plan om vakantiegangers te informeren over de milieuschade van hun reis.

Tot op heden waren aanbieders van reizen vooral gericht op prijs en beleving. Over milieuschade werd niet gesproken. Gelukkig is 2017 het jaar dat hier verandering in komt. Reisorganisaties die zijn aangesloten bij de ANVR (de brancheorganisatie van de reiswereld) zullen ook de CO2-uitstoot van hun aanbod inzichtelijk moeten gaan maken.

Vergeet niet Bedrock’s Facebook-pagina te liken, zodat je nooit meer iets mist.

Hoe ze dat gaan doen? De reisorganisaties kunnen gebruik maken van een speciale rekenmachine genaamd de carmacal of carbon calculator. Met het programma kan worden berekend wat de milieubelasting is van een complete vakantie. Hierbij wordt gekeken naar de bestemming, lokaal transport, accommodatie en activiteiten.

Leuk om te weten: de speciale carbon calculator is een idee van eigen bodem, dat nog voor de daadwerkelijke introductie al internationale faam heeft genoten. Vorig jaar won het initiatief de Tourism for Tomorrow prijs – de hoogste toeristische onderscheiding ter wereld.

Meer lezen?

Dit zijn de 10 duurzaamste steden ter wereld.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Plasticvrij leven? Download onze 'How to be... Plastic Free Guide'

Schrijf je in voor de mailing en ontvang dé gids die je helpt duurzamer te leven

Reageer op artikel:
Een vakantie in het verschiet? Binnenkort kun je zien hoe duurzaam (of niet) jouw reis is
Sluiten