Josephine Kay
Josephine Kay Spiritualiteit 7 feb 2019
Leestijd: 5 minuten

Waarom praten mensen die spiritueel zijn altijd zo zweverig?

‘Keer naar binnen, adem diep in en uit, en vóel in je lichaam waar je nu staat in het leven. Probeer niet naar je ego te luisteren, jij bént namelijk niet jouw ego. Laat jouw ego niet je gedrag sturen, maar observeer die gedachtes en laat ze daarna weer los,’ getekend een spiritueel persoon. Uhm, oké, is goed. Ik kijk ietwat verward om me heen. Ik heb een afspraak met een ‘spiritueel’ persoon, en krijg de kriebels van de manier waarop ze tegen me praat. Alles is doordacht. Elke letter en elke lettergreep die uit haar mond komt gaat langzamer dan die van de gemiddelde persoon. Het is alsof alles wat ze zegt met aandacht gebeurt. Ze zou nooit iets gehaast ‘eruit floepen’. Elke regel die ze uitspreekt heeft een reden of een diepere betekenis.

Wat ook opvalt is de toon. Als ze met me praat, lijkt ze wel een diepere stem op te zetten. Een traaaage en diiieeeepe stem. Ze kijkt me tijdens het gesprek ook indringend aan. Alsof ze recht door mijn ogen mijn ziel probeert te zien. Ik word er een beetje ongemakkelijk van en merk dat ik het irritant vind. Waarom kan ze niet gewoon ‘normaal’ met me praten, zoals de rest van de niet spirituele wereld? Zit ze echt op een andere level dan ik en erger ik me daarom aan haar?

Ben jij ook situationeel spiritueel? (een fenomeen onder millenials)

Eigenlijk is het jammer. Ik sta namelijk juist open voor de spirituele wereld. Ik wil er meer over leren en ik ben echt niet het type dat giechelend in een yogales zit terwijl de docent ‘Ohmmm’ zegt. Maar doordat sommige enlightened mensen bijna een karikatuur van zichzelf zijn, kan ik het niet altijd even serieus nemen. Dit ligt natuurlijk aan mij, en zegt iets over mijzelf. Tenminste, dat zou een spiritueel iemand zeggen.

Een spiritueel contract

Het is alsof ze allemaal een ‘nu ben ik spiritueel’-contract hebben getekend waar duidelijke richtlijnen in staan. Ik stel me dan voor dat ‘ie er ongeveer zo uitziet.

Gij zult praten als een stonede garnaal

Spreek zo traag mogelijk. Door je stem extra diep in te zetten kom je serieuzer over en klinkt het alsof je ‘het licht’ hebt gezien. Jij zit op een andere wave length, dat begrijpen de niet verlichte mensen niet.

Mindful en miljonair: “Spiritualiteit heeft me een succesvollere ondernemer gemaakt”

Het kan zijn dat zij zich hieraan gaan ergeren. Houd ten allen tijden deze spreek-methode vol. In woede, verdriet en extreme blijdschap, onthoud: jij bent sterker dan dit en kunt je weeïge en zwoele stem volhouden.

Gij zult gewaden dragen

Een spijkerbroek kan, maar zorg ervoor dat je het combineert met een interessante tulband om je hoofd. Of kies voor een ketting met een spirituele bedel. Het maakt niet uit als je niet weet waar het symbool voor staat.

5 simpele manieren om spiritualiteit toe te passen (los van religie)

Iets Sanskriet-achtigs is voldoende. Ben je echt next level, dan kun je voor de beigekleurige gewaden gaan. Zo los mogelijk, met veel verschillende lagen. Om het af te wisselen kun je kiezen voor aardetinten, paars en lange breisels. Dit geeft een extra mysterieus effect aan je look.

Gij zult alles in de fik steken

Je huis moet spiritualiteit uitstralen. Probeer daarom zo veel mogelijk kaarsen aan te steken. Het liefst te dure geurkaarsen (als je een randstad-spiritual bent) en anders kaarsen van de wereldwinkel. Lekker duurzaam. Wat ook rustgevend werkt is wierook. Steek er zoveel mogelijk aan, ook in de wc.

Een boekenlijst voor deze zomer: 5x niet zweverige boeken over spiritualiteit

Voor de echte die hards is witte salie een uitkomst. Daar kun je zo lekker mee wapperen: zo is iedereen meteen onder de indruk. Tegenwoordig kun je zelfs op Bol.com ‘reinig je huis’ pakketten kopen inclusief heilig hout. Wat dat is, geen idee, maar dat doet er niet toe.

Gij zult altijd een quote kunnen opdreunen

‘Ghandi zei ooit’ is dé manier om elke zin te beginnen. Buddha kan ook, filosofen zijn ook top en bepaalde politici kunnen er ook mee door.

Mocht je door je buddha-quotes heen zijn, toets dan in de zoekbalk van Pinterest ‘spiritual quotes.’ Hier vind je zelfs wijze uitspraken van ene Drake als ‘I was born to make mistakes, not fake perfection.’

Gij zult betekenis aan objecten geven die nergens op slaan

Met uitspraken als ‘dit is mijn heilige schelp’ heb je meteen de aandacht. Knoop daar nog een mooi en inspirerend verhaal aan vast over hoe je het vond tijdens een bedevaart en je hebt iedereen overtuigd van jouw spiritualiteit.

Gij zult iedereen proberen te bekeren

Als je met niet verlichte mensen spreekt, doe je áltijd je best om diegene te overtuigen van zijn jammere bestaan vanwege zijn niet verlichte status.

Want, diegene heeft werkelijk waar geen idee wat ‘ie in het leven mist. En jij bent er om dat duidelijk te maken. Doe dit het liefst ongevraagd en wederom met je meest zweverige stem.

Gij zult weten wat voor soort mens iedereen is

Je hoeft maar iemand aan te kijken en je weet meteen dat het een schorpioen-type is, met een lichte neiging tot het vissen-bestaan. Is dat niet zijn of haar sterrenbeeld. No worries, jij hebt het namelijk over het spirituele teken van die persoon. Niet het astrologische teken.

Gij zult doen alsof u X-ray ogen heeft

Er is niets meer spiritueel dan iemand lang en indringend aankijken. Hier krijgen ze een ongemakkelijk gevoel door, waardoor je nog duidelijker kunt maken dat jij álles ziet en voelt.

5 simpele manieren om spiritualiteit toe te passen (los van religie)

Hoe langer je iemand in de ogen kijkt, hoe spiritueler je bent. Dan kun je pas echte verbindingen met mensen maken. Oefening baart hierin kunst.

Gij zult iedereen voor de gek houden

Eigenlijk heb je geen idee waar je het over hebt. Want, wat is spiritueel zijn nou echt? Bovendien houden spirituele mensen het echt niet altijd vol. Steek dus af en toe die peuk op en schenk jezelf stiekem ‘s avonds een enorme bel rode wijn in. Want ook spirituele mensen hebben af en toe een uitlaatklep nodig. Dat heeft met je energieën te maken, of zo.

Namasté.

Meer lezen over spiritualiteit?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Waarom praten mensen die spiritueel zijn altijd zo zweverig?
Sluiten