Een sereen privéhotel in de Zweedse wildernis

Jezelf opladen, niet je smartphone. Geen televisie, geen WiFi, geen gym en geen zwembad. Wel een een real life natuurdocumentaire waarin je je begeeft. We vertellen je vast: een overnachting in dit privéhotel is niet goedkoop. Maar goed, fantaseren is ook prettig.

De Vipp Shelter is een tweepersoons hotel, middenin de Zweedse wildernis. De stalen constructie vaan 55 vierkante meter groot heeft alles wat je nodig hebt en vooral niets meer dan dat.

vipp shelter, zweden

Het is hier de bedoeling om jezelf op te laden, een te worden met de natuur en al je apparaten links te laten liggen. Zo heeft het hotel geen televisie, maar wel een glazen pui, waarachter zich 24/7 een real life natuurdocumentaire afspeelt.

Ook vind je hier geen gym en zwembad. Je zit tenslotte aan een meer, middenin het bos. En de slaapkamer heeft een glazen dak, zodat je in slaap valt met uitzicht op de sterrenhemel, die hier extreem helder is door een gebrek aan lichtvervuiling.

vipp shelter, zweden

Je warmt het hotel op met hout in een moderne houtkachel. De Vipp Shelter wordt voorzien van groene stroom, opgewekt met onder meer een zonnepaneel. Het water komt uit het meer en wordt gezuiverd voor gebruik. De wake-up call wordt verzorgd door vogeltjes.

Eigenlijk is alles perfect aan een overnachting in dit sereen ingerichte privéhotel. Behalve de prijs per nacht. Voor een overnachting met twee personen betaal je 1.000 euro. Daarvoor heb je 27 uren lang je eigen hotel en complete rust. Verspreid over Zweden vind je niet meer dan tien Vipp Shelters.

Vipp Shelter tiny prefab as precise industrial-era appliance

The Danish company VIPP (famous for its iconic 1939 wastebasket, now in the MOMA) has created a prefab tiny home designed down to the last detail (flashlight included). Their 592-square-foot “plug and play getaway” wasn’t designed to blend into nature, but to float above it; fifty thousand pounds of glass and steel serve as a frame for the surrounding landscape.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Een sereen privéhotel in de Zweedse wildernis
Sluiten