Gespot door de redactie: een luxe zonnebed en een tentoonstelling over gezond leven

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: dierentuin ARTIS laat zien wat leven nu precies is, de ‘Sailors for Sustainability’ zijn nu een jaar onderweg, in Groningen kun je een tentoonstelling bewonderen over de geschiedenis van de gezonde levensstijl, vanBLIK komt met maaltijden die smaakvol én verantwoord zijn, en slaapmerk SIMBA heeft een geavanceerd zonnebed ontwikkeld.

Een video vol leven

Plekjes met ongerepte natuur vind je steeds minder op de wereld. En daarvoor zijn we toch echt zelf verantwoordelijk. Van klimaatverandering en ontbossing tot aan habitatverlies; de mens heeft overal zijn sporen achtergelaten. Het resultaat hiervan is dat het onderscheid tussen wat in het wild leeft en in de dierentuin leeft steeds kleiner wordt. Als het aan dierentuin ARTIS ligt moeten dierentuinen naar aanleiding van deze verschuiving een nieuwe rol vervullen. Om de nieuwe missie en visie over te brengen heeft ARTIS deze week een nieuwe film gelanceerd, gemaakt door ontwerper Christian Borstlap (o.a. bekend van werk voor Louis Vuitton, Christian Dior en het Rijksmuseum). Met de film, genaamd ARTIS LEEFT, wil de dierentuin de natuur als geheel bekijken en laten zien.

Je kunt de video bekijken via Vimeo.

Een jaar onderweg

Eerder schreven we al over Floris en Ivar, die als ‘Sailors for Sustainability’ op een duurzame wereldreis zijn. De twee zeilen de hele wereld rond op zoek naar duurzame oplossingen, waarbij ze zich richten op belangrijke aspecten van samenleving en natuur, zoals energie, voedsel, transport, wonen, klimaat en ecosystemen. Op dit moment zijn de zeilers precies een jaar onderweg, en zijn ze al veel oplossingen tegengekomen die lokaal zijn ontstaan en die iedereen kan toepassen. Maar de ontdekkingstocht gaat gewoon verder. Dit jaar willen ze nog rondom de Middellandse Zee blijven, maar begin 2018 staat de oversteek naar Zuid-Amerika gepland. Op de route liggen vervolgens de Stille Oceaan, Nieuw-Zeeland, Australië en Azië.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Ivar en Floris zijn te volgen via hun website sailorsforsustainability.nl of op Twitter, Facebook en Instagram onder de naam Sailors for Sustainability.

Gelukkig gezond

Als je onze artikelen regelmatig leest dan weet je natuurlijk wel dat we bij Bedrock geïnteresseerd zijn in een gezonde levensstijl. We zijn dan ook erg benieuwd naar de tentoonstelling ‘Gelukkig gezond’, waarin de geschiedenis van de gezonde levensstijl wordt getoond. Ze hadden vroeger misschien nog geen acai bowls, shotjes tarwegras en powerballs, maar ook toen wilden mensen graag gezond, vitaal en succesvol oud worden. De tentoonstelling laat zien dat een gezonde levensstijl al sinds de oudheid wordt gekoppeld aan zes factoren, die ook nu actueel zijn: klimaat, dieet, lichaamsbeweging, slaappatronen, detox en emotionele balans.

De tentoonstelling ‘Gelukkig Gezond! Histories of Healthy Ageing’ is vanaf 22 juni te zien is in het Universiteitsmuseum Groningen.

Eten uit blik

Als je even snel wat wilt eten dan kun je in de supermarkt kant-en-klare-maaltijden kopen als couscous, pasta of een salade. Maar dat zit allemaal verpakt in plastic. Maartje Schoolderman besloot dat dit anders moest en begon daarom vanBLIK: drie volledige maaltijden uit blik. De reden? Blik als verpakkingsmateriaal is ontzettend duurzaam omdat het als een van de weinige verpakkingsmaterialen ontzettend goed te recyclen is. Niet eenmalig, maar eindeloos vaak! En als we Maartje mogen geloven zijn de vanBLIK maaltijden ook nog eens smaakvol en verantwoord. De drie gerechten (chili con carne, vegetarische curry madras en kip in kruidige kokossaus) zijn bereid met goede ingrediënten zoals verantwoord vlees, en zonder onnodige toevoegingen.

De drie maaltijden vanBLIK zijn vergelijkbaar in bijna 900 AH-winkels door het land.

Ultiem zonnen

Hoe lekker zou het zijn om niet op je handdoekje op het strand te liggen, maar op een écht matras. Geen zand dat langs je lichaam schuurt en geen beestjes die over je heen kruipen. Sounds like a dream. Maar als je een dikke portemonnee hebt kan die droom wel werkelijkheid worden. Slaapmerk SIMBA heeft namelijk een zonnebed ontwikkeld in het verlengde van haar Hybrid matrastechnologie. En dat ligt niet alleen comfortabel, het maakt veilig zonnen ook een stuk makkelijker. De SIMBA BLUE heeft in de hoofdsteun een ingebouwd gezichtsmistsysteem met SPF50, en de nieuwe Violet® Plus technologie is bedoeld om Uv-straling te monitoren en vitamine D te tracken.

De SIMBA BLUE is beschikbaar via pre-order voor een gelimiteerde tijd via www.simbamatras.nl. Of je zoekt een fijne strandtent waar ze ‘m hebben staan. Scheelt behoorlijk wat geld.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: een luxe zonnebed en een tentoonstelling over gezond leven
Sluiten