Nina Pierson
Nina Pierson Psychologie 3 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Een eerlijk gesprek over moederschap met Anouk Yve

Het moederschap houdt de gemoederen altijd goed bezig. Logisch ook met zo’n aardverschuivende verandering dat, laten we eerlijk zijn, takes over your life. Liever delen we de zoetsappige, rooskleurige verhalen. Beter zijn we in het verbergen van de moeilijke momenten en twijfelachtige keuzes waar we voor staan. Daarom maakt Bedrock in samenwerking met Bugaboo de videoserie The Walks. Een ongefilterd oprecht gesprek over het moederschap. Deze week maakt Nina een wandeling met Anouk Yve, bekend als stijlvolle mom van Teun en Elin, die dagelijks meer dan 90.000 mensen inspireert op Instagram met haar stijlvolle Scandinavische looks. We praten onder andere over haar bewuste keuze om een bloeiende carrière stop te zetten, en fulltime moeder te zijn.

Nina: “Als er één ding is waar ik als moeder de meeste moeite mee heb is het de gespletenheid die ik voel wanneer ik naar werk fiets. Moet ik er niet nu voor Ella zijn? Ik had daarom wat brandende vragen voor Anouk: hoe doe je dat? Stoppen met je werk en kiezen voor je kinderen? In het gesprek leerde ik van Anouk dat we niet teveel in morgen moeten leven. Nu is alles wat we hebben, dus laten we daar ook onze keuzes op baseren.

Ik heb ongelofelijk veel bewondering en respect voor iemand die de keuze maakt om haar eigen carrière even tijdelijk on hold te zetten en zich 100% op haar kinderen te richten. En dat voor iemand die vroeger nooit kinderen wilde. Door te focussen op haar kinderen maakte ze weer ruimte voor creatieve ideeën, en ze heeft weer genoeg plannen voor de toekomst. Want dat ze op een dag weer nieuwe projecten aangaat staat buiten kijf”.

Over de Bugaboo

Anouk kreeg twee kinderen vlak op elkaar. Dat vergt nogal wat creativiteit en spierballen. Deze Bugaboo Donkey heeft haar leven een stuk makkelijker gemaakt: “Het is letterlijk mijn pakezel. Kindjes erin, luiertas in het onderste compartiment en gaan. Ideaal!”

Volgende week wandel ik met de altijd sprankelende actrice Carolien Spoor. We praten over hoe het is om werk met het moederschap te combineren (lees belachelijke kolfsessies bij sterrenrestaurants) en over onoverkomelijke tegenslagen die in het leven gebeuren, en hoe je daar vervolgens mee omgaat.

Bekijk hier de aflevering met zangeres Cata Pirata over hoe het leven niet zo zeer is wat je overkomt, maar veel meer nog hoe je ermee omgaat.

Volg @ninapierson en @anoukyve op Instagram voor meer moeder verhalen.

In samenwerking met Bugaboo

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Een eerlijk gesprek over moederschap met Anouk Yve
Sluiten