Een designhuis volledig gemaakt van sloopafval in Heerlen

Een huis gemaakt van 100% sloopafval. Dat is de wens van de Limburgse architect Erol Öztan. Waar dat huis moet komen? In Heerlen. Het moet het eerste pop-up woonhuis in Nederland worden dat écht circulair is. Om de bouw van de woning te realiseren startte de initiatiefnemer een succesvolle crowdfunding actie.

Het doel van het project is om een proefwoning te bouwen die volledig uit sloopafval bestaat. Hiervoor zegt de architect alleen gebruik te maken van materialen die vrij zijn gekomen uit de sloop, om daarmee het gebruik van schaarse grondstoffen in het bouwproces terug te dringen. Van voordeur tot toiletpot en van dakpan tot gootsteen: alle materialen krijgen in het Resource House een nieuw leven.

Het voordeel? Er kan aanzienlijk veel CO2-uitstoot worden bespaard door het gebruik van schaarse grondstoffen in het bouwproces terug te dringen. Daarnaast wordt het huis voorzien van zonnepanelen, die minstens zoveel stroom kunnen opwekken als de woning verbruikt. Zo creëren ze een volledig duurzame woning, zonder in te leveren op design.

Investeren in duurzaamheid

De initiatiefnemers hebben zich als doel gesteld om dit jaar nog te starten met de bouwwerkzaamheden. Om hun ambities waar te maken zijn ze hard op zoek naar investeerders. Benieuwd naar alle ontwikkelingen? Houd www.resourcehouse.nl in de gaten.

Meer lezen?

Het eerste zelfvoorzienend ecodorp in Nederland is een feit.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Een designhuis volledig gemaakt van sloopafval in Heerlen
Sluiten