Leroy van den Berg
Leroy van den Berg Column 12 aug 2016

Een column voor alle vreemdgangers (en Yuri)

List en leugen. Het boek ligt prominent op de Bedrock-redactie. De slang op de cover doet mijn lichaam sidderen; het brengt mij terug naar het moment waarop ik besloot dat één partner niet genoeg was. Man, we liegen wat af met z’n allen. Van leugentjes om bestwil tot het verbloemen van stomende seks met degene waarmee je niet een verjaardagskaart ondertekent. Ook ik behoorde ooit tot de groep door lust gedreven eikels die zijn eigen plezier belangrijker vond dan het welzijn van een ander.

Ben je dan een boeman?

Is een man die de drang voelt om een andere vrouw te veroveren dan een boeman? Nee. Ga ik nu met een beschuldigend vingertje zwaaien naar eenieder die de behoefte niet kan controleren? Zeker niet. Vind ik dat je moet leren van fouten? Dat wel.

Waarom liegen gelukkig maakt volgens deze psycholoog

Niemand hoeft jou te vertellen dat vreemdgaan geen slimme zet is. We kennen de consequenties allemaal. En iedereen weet dat de mens – in de basis – niet monogaam is. Lustige fantasieën stormen bij ons allen zo nu door onze grijze kronkelpap. Soms zijn we een simpelweg een stelletje domme hufters. Omdat we niet anders kunnen.

Geweten versie 184266.0

Waar de één echter nooit in de situatie terechtkomt om verleid te worden, weet de ander wanneer ‘ie zijn op hol geslagen kop moet afkoelen onder de koude kraan en denkt een derde: it’s just a ride…

Ik dank mijn geweten (versie 184266.0) dat ik na een lange, smerige zoektocht nu eindelijk kan inschatten wanneer het voor mij tijd is om naar huis te gaan.

Had Yuri van Gelder maar hetzelfde geweten.

Waarom we minder vaak moeten liegen (zelfs als dat iemands gevoelens kwetst)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Een column voor alle vreemdgangers (en Yuri)
Sluiten