Gespot door de redactie: een Bohemian festival en een nieuw concept tegen stress

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: een festival geïnspireerd door de krachten van de natuur, professionele haarverzorging met de beste natuurlijke grondstoffen, een crowdfundingcampagne om boerinnen in Ghana te voorzien van mobiele telefoons, en een innovatieve wellnessformule.

Een reis door dag en nacht

Vind je gewone festivals wel leuk, maar heb je soms ook behoefte aan wat meer verdieping? Kom dan op zaterdag 29 juli naar Bohemian Universe: een nieuw festival geïnspireerd door de krachten van de natuur. Samen met Pressense organiseert Naturel Beachclub in Scheveningen een dag en nacht vol inspirerende sprekers, workshops, lekker eten, humoristische muziek en vele eye-openers. Sprekers zijn onder anderen Coen Vermeeren (over de kracht en de oorsprong van de maan) en Casimir ten Have (over de verborgen geschiedenis van de mensheid). En voor de muziekliefhebbers: Omar Souleyman, Porto Verde, en Radio Noet-Noet maken deel uit van de line-up.

Meer informatie en tickets vind je hier.

Professionele haarverzorging

Voor ons lichaam gebruiken we fijne crèmes en lotions, maar wat we niet moeten vergeten is dat ons haar ook goede verzorging nodig heeft. Ben je op zoek naar fijne producten? Sinds kort is het Zweedse haarverzorgings- en stylingmerk Noir Stockholm verkrijgbaar bij Nederlandse kappers. Aan de basis van de producten van Noir staan de beste natuurlijke grondstoffen, en hun werkzaamheid is te danken aan moderne state-of-art formules. De verpakking is gemaakt van lichtgewicht, recyclebaar aluminium, van PET en van gecertificeerd milieuvriendelijk papier.

[source id=”attachment_35575″ align=”none”][/source]

Een app voor boerinnen in Ghana

SheFarms – een sociale agribusiness uit Amsterdam – heeft een crowdfundingcampagne gestart om 120 boerinnen in Ghana aan het eind van de zomer van mobiele telefoons te voorzien. Op deze telefoon komt een speciale SheFarm-app te staan, met landbouwtips in eigen taal, weersvoorspellingen, voeding tips, en informatie van marktwaarden van verschillende landbouwproducten. Ook stelt de app de boerinnen in staat om met elkaar te communiceren en informatie te delen. De reden? Het doel van SheFarms is om de gender gap in de agricultuur te verkleinen. Tussen de 60 en 80 procent van de kleine boerenbedrijfjes wordt gerund door vrouwen, maar vanwege de gender ongelijkheid liggen veel van de middelen die nodig zijn voor een succesvolle oogst buiten hun bereik.

Meer informatie vind je op www.shefarms.org

Een nieuw concept tegen stress

Ga je weleens een dagje naar de spa? Of de sauna? Dan is dit misschien een leuk nieuwtje voor je. In Den Haag is laatst The Cryo & Spa Experience geopend: een innovatieve wellnessformule die zich met de ‘Vijf-zintuigen-experience’ richt op het verbeteren van de gezondheid en levensstijl. Het hoofdonderdeel van de experience is cryotherapie, een nieuw concept dat het tegenovergestelde van een sauna is. Koud in plaats van warm dus. Héél koud. Gedurende drie minuten word je in een cabine blootgesteld aan een kou van gemiddeld -170 graden. De voordelen? Minder stress, meer energie, een verbeterde huid en snellere vetverbranding.

Neem eens een kijkje op www.cryoandspa.com

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Plasticvrij leven? Download onze 'How to be... Plastic Free Guide'

Schrijf je in voor de mailing en ontvang dé gids die je helpt duurzamer te leven

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: een Bohemian festival en een nieuw concept tegen stress
Sluiten