Je kunt de Ecocapsule nu eindelijk bewonen

Er is al veel geschreven over de Ecocapsule, een klimaatneutraal ei waarin je met twee personen kunt leven. Nu, tien jaar nadat het concept is geboren, kun je het ding eindelijk kopen.

De eerste vijftig exemplaren van de Ecocapsule zijn deze maand internationaal in de verkoop gegaan. En de prijs valt mee. Je betaalt 72.535 euro voor het eivormige tiny house. Stukje grond regelen (of een dak) en klimaatneutraal leven maar. De Ecocapsule is makkelijk te vervoeren met een aanhangwagen, dus je kunt er ook mee op vakantie.

klimaatneutraal, wonen, ecocapsule

Mocht je de boot missen: eind 2018 gaat er een grotere lichting Ecocapsules in productie. Meer informatie daarover vind je op de website van het Slowaakse bedrijf dat de wooncapsule bedacht heeft.

Over de Ecocapsule

De klimaatneutrale Ecocapsule heeft een woonoppervlakte van 4,5 bij 2,4 meter. Dat wordt dus leven met het motto: ‘Ik heb niet meer woonruimte nodig, maar minder troep’.

De Ecocapsule is uitgerust met 2,6 vierkante meter aan zonnepanelen op het dak en een windmolen van 750 Watt. Overbodig opgewekte energie wordt opgeslagen in een batterij, zodat je ook tijdens windstil en regenachtig weer je telefoon kunt opladen. De 9,744 Wattuur batterij kan genoeg energie opslaan om vijf dagen van te leven.

Regenwater wordt in een tank aan de onderkant van de capsule opgevangen. Hier worden de schadelijke bacteriën eruit gefilterd, zodat je zorgeloos kunt douchen en doorspoelen. Naast een douche en toilet beschik je ook over een een kleine keuken, een tafel en een bed. Bonus: je slaapkamer heeft een raam dat je kunt openen, met uitzicht op de sterrenhemel.

Het Slowaakse architectenbureau Nice Architects heeft de Ecocapsule ontworpen. In 2015, toen het nog om een demoversie ging, won het bureau de K-Design Award.

Geen idee wat je vandaag moet eten? Download Bedrock's Vegan Kookboek

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 'm gratis

Reageer op artikel:
Je kunt de Ecocapsule nu eindelijk bewonen
Sluiten