Op retreat in EcoCamp Patagonia, verscholen in de wonderlijke natuur van Chili

Patagonië behoort tot een van de meest indrukwekkende gebieden op aarde, met Nationaal Park Torres del Paine in Chili als hoogtepunt. Verscholen in dit veelzijdige natuurgebied ligt EcoCamp Patagonia, waar je terecht kunt voor een ultieme retreat.

EcoCamp Patagonia bestaat uit een aantal geodetische koepels, midden in Torres del Paine National Park. Je bent hier ver van de bewoonde wereld omgeven door bergen, gletsjers, meren, rivieren en dieren. Vanuit je koepel heb je een perfect uitzicht op dit fascinerende landschap en een extreem heldere sterrenhemel.

Groene principes in het EcoCamp

Het complete EcoCamp wordt voorzien van hernieuwbare energie en bij de bouw is gebruik gemaakt van duurzame materialen. Er gelden in het kamp sowieso groene principes, waarvoor ze meerdere awards hebben gekregen.

Zo wordt er alleen gekookt met producten uit de directe omgeving, wordt alle afval gecomposteerd en voedselverspilling geminimaliseerd. Een deel van de opbrengsten wordt besteed aan duurzame ontwikkeling in omliggende gebieden.

ecocamp, patagonia, chili (4)

De glamping – laten we eerlijk blijven, het is meer luxe dan alternatief – is gebouwd op speciaal ontworpen platformen, zodat de natuur niet tot nauwelijks wordt aangetast. De koepels zijn gebaseerd op de woningen van de Alacalufe, een Chileens nomadenvolk dat er bekend om stond geen afval achter te laten.

Yoga Dome

Er zijn vier verschillende koepels, van standaard tot de luxe Suite Dome Lofts. EcoCamp Patagonia beschikt ook over een openbare Yoga Dome en een Community Dome, waar mensen samen kunnen komen. Vanuit het EcoCamp kun je verschillende tours maken, waaronder de befaamde Torres del Paine W Trek en verschillende hike-, kajak- en paardrijtrips.

In de goedkoopste koepel zit je voor ongeveer 2.000 euro per week en daarbij zitten dan verschillende trekkings inbegrepen. Meer informatie vind je hier. Maar alleen wegdromen bij de onderstaande beelden is ook leuk.

ecocamp, patagonia, chili
ecocamp, patagonia, chili
ecocamp, patagonia, chili
ecocamp, patagonia, chili

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en download Bedrock's Grote Vegan Kookboek 🌿

Reageer op artikel:
Op retreat in EcoCamp Patagonia, verscholen in de wonderlijke natuur van Chili
Sluiten