Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Welzijn 11 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Grappige dingen die je herkent als je een echte yogi bent

Als je denkt dat yoga saai of serieus is, dan heb je het mis. Yoga wordt uiteraard vooral beoefend om tot rust te komen en te ontspannen, maar ook omdat het leuk is om te doen. Tijdens zo’n sessie waarin iedereen zen probeert te zijn kan er wel eens wat mis gaan of iets grappigs gebeuren. En ook buiten de studio houden mensen die aan yoga doen er soms aparte gewoontes op na.

Herkenbaar?

Pikante pakjes

Als je aan yoga doet krijg je gegarandeerd te maken met de doorschijnende yoga pants. Is het niet bij jezelf, dan is het wel bij je buurvrouw. In principe niet zo erg, totdat je de Downward Facing Dog pose aan moet nemen.

Werkkleding

Je denkt dat het sociaal geaccepteerd is om in je comfy yoga outfit op je werk te verschijnen. Zo kun je meteen de yoga studio in als de werkdag er weer op zit.

3 spirituele yoga-oefeningen voor buiten in de natuur

Zzzz…

Je valt per ongeluk in slaap tijdens de Savasana pose en schrikt wakker van je eigen gesnurk. Tja, dat kan de beste overkomen. De Savasana pose wordt niet voor niets de moeilijkste yogapose genoemd.

Kokoswater anyone?

Wanneer iemand je vraagt om een drankje, ga je er automatisch vanuit dat het om een healthy (groen) sapje gaat.

Overkill

Je koopt alles waar yogateksten op staan. Of het nou mokken zijn, een tas of een mooie badhanddoek: alles gaat mee naar huis.

Prioriteiten

Je favoriete yogaklas is zo belangrijk dat al het andere eromheen wordt gepland. Als dat betekent dat je pas om 21:00 uur in een restaurant kan zijn, so be it. Alleen jammer dat je dan bezweet aan tafel zit.

Een perfecte yoga sequence voor de donkere dagen

Voldoende equipment

Thuis heb je overal blokken, matten en rollers weggestopt, zodat je op elk moment van de dag een paar yoga oefeningen kan doen. Als de berging al vol zit, dan moet het maar in de keukenkastjes.

Altijd voorbereid

Als je naar een etentje of verjaardag van een vriendin gaat, kom je het liefst geheel gekleed in spandex. Je weet natuurlijk maar nooit of er opeens een yogasessie in de tuin plaatsvindt.

Lekker laten gaan

Zo nu en dan probeert de yogaleraar je uit je comfortzone te halen, bijvoorbeeld door je te laten brullen als een leeuw. Sorry, wat zei je? Inmiddels ben je de schaamte voorbij en doe je maar gewoon mee met het hele circus.

Yoga on the road (het kan zelfs in je vliegtuigstoel)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Grappige dingen die je herkent als je een echte yogi bent
Sluiten