Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Better World 30 mrt 2019

Vanavond is Earth Hour! Doe een uur lang het licht uit en sta op voor een betere aarde

Elk jaar organiseert het Wereld Natuur Fonds Earth Hour: wereldwijd doen miljoenen mensen een uur lang het licht uit om het signaal af te geven dat ze zich zorgen maken over de planeet. Vanavond van 20.30 tot 21.30 uur is het weer zo ver! Dat het niet goed gaat met onze aarde, weten we natuurlijk allang. Klimaatverandering is niet alleen een bedreiging voor mensen, die steeds vaker last zullen krijgen van overstromingen en extreme weersomstandigheden, maar misschien nog wel meer voor dieren. Koraalriffen sterven af, dieren op de Noordpool zien hun natuurlijke leefomgeving smelten als sneeuw voor de zon en ook bossen verliezen aan biodiversiteit.

Daar moeten we iets aan doen, vindt het WWF – en met hen miljoenen mensen, organisaties en bedrijven. Zodoende doen er elk jaar mensen in ruim 170 landen een uur lang het licht uit om te laten zien dat ze geven om de aarde. Zelfs attracties als de Eiffeltoren, London Eye en Sydney Opera House worden dan een uur lang donker.

Official Earth Hour 2019 Video: #Connect2Earth

Healthy nature makes our life better by providing us with good food, clean air, and fresh water – but it is all under the threat of climate change and loss of biodiversity. This #EarthHour, join us on 30 March 2019 at 8:30pm local time, to switch off and speak up why nature matters.

Met Earth Hour hopen deelnemers ook anderen te overtuigen van het belang van klimaat- en natuurbescherming. Vanavond om 20.30 uur is het weer zover!

Speciale kaars voor Earth Hour

Tijdens Earth Hour zijn er ook verschillende activiteiten georganiseerd. Het nationale ‘switch off-moment’ is dit jaar in Amsterdam, waar WWF-ambassadeur André Kuipers het licht uit zal doen in de A’DAM Toren aan het IJ.

Dit vind je vast ook interessant: 8 dingen die je kan doen om het klimaat een handje te helpen

Ook is er een speciale kaars ontworpen door MOAM in samenwerking met het WWF. De kaars heeft de vorm van een wereldbol, passend bij de slogan #dewereldbrandtop. Je kunt ‘m natuurlijk mooi branden tijdens dat uur in het donker! De kaars is gemaakt van gerecycled kaarsvet van HEMA, maar hij is niet te koop in de winkel. Hoe je er dan wel aan kunt komen? Door je in te schrijven voor Earth Hour op de website.

De internationale hashtag is overigens #Connect2Earth, waarmee het debat op gang moet komen over waarom natuur eigenlijk zo belangrijk is. Kun je dat mooi bespreken tijdens een romantisch dinertje bij kaarslicht. En als je eenmaal aan zo’n kaarslicht-avond begonnen bent, kun je de lichten ook wel uit laten na half 10. Heerlijk, die rust!

Dus, doe jij ook mee?

Meer over duurzaamheid en het klimaat:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Vanavond is Earth Hour! Doe een uur lang het licht uit en sta op voor een betere aarde
Sluiten