Doe jij vanavond ook mee met Earth Hour?

Elk jaar organiseert het Wereld Natuur Fonds Earth Hour: wereldwijd doen miljoenen mensen een uur lang het licht uit om het signaal af te geven dat ze zich zorgen maken over de planeet. Vanavond van 20.30 tot 21.30 uur is het weer zo ver!

Dat het niet zo goed gaat met onze aarde, weten we natuurlijk allang. Klimaatverandering is niet alleen een bedreiging voor mensen, die steeds vaker last zullen krijgen van overstromingen en extreme weersomstandigheden, maar misschien nog wel meer voor dieren. Koraalriffen sterven af, dieren op de Noordpool zien hun natuurlijke leefomgeving smelten als sneeuw voor de zon en ook bossen verliezen aan biodiversiteit.

Daar moeten we iets aan doen, vindt het WNF – en met hen miljoenen mensen, organisaties en bedrijven. Zodoende doen er elk jaar mensen in ruim 170 landen een uur lang het licht uit om te laten zien dat ze geven om de aarde. Met Earth Hour kopen ze ook anderen te overtuigen.

Dit vind je vast ook interessant: 20.000 wetenschappers waarschuwen de mensheid, maar het lijkt ons allemaal niets te doen.

Dinner in the dark

Tijdens Earth Hour zijn er ook verschillende activiteiten georganiseerd. Zo roept het WNF op om een dinner in the dark te houden, compleet met romantisch kaarslicht. Dat kun je natuurlijk thuis doen, maar er zijn ook restaurants waar het kan. En als je eenmaal aan zo’n kaarslicht-avond begonnen bent, kun je de lichten ook wel uit laten na half 10.

En woon je in Rotterdam? Dan kun je ook om 8 uur al naar het monument op Leuvehoofd gaan en toekijken hoe WNF-ambassadeur André Kuipers om half 9 de Erasmugbrug op zwart zet. Het officiële startsein vanuit Rotterdam wordt om 20.15 uur ook uitgezonden door NOS – kun je een kwartier later mooi de tv uitzetten. Heerlijk, die rust!

Dus, doe jij ook mee?

 

Reageer op artikel:
Doe jij vanavond ook mee met Earth Hour?
Sluiten