Rosa Bertram
Rosa Bertram News 1 jul 2019

Good News Monday: deze nieuwe online store filtert de fijnste duurzame producten voor je

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis positieve nieuwtjes en daden goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hoop goed. Daarom roepen we Good News Monday in het leven. Vandaag: deze nieuwe Nederlandse (!) online store filtert de fijnste duurzame producten voor je.

Inmiddels ook een beetje klaar met het heen en weer fietsen naar duurzame winkels of met uit internet uitpluizen om fijne natuurlijke beautymerken te vinden? Daar is onlangs een perfecte oplossing op bedacht; namelijk het platform SCOON. De naam? Dat vonden de twee de oprichters wel lekker Engels klinken, het is namelijk afgeleid van schoon.

Een duurzame webshop die voor jou filtert

It’s in the name, want de producten die de webshop voor je bij elkaar brengt zijn allemaal van merken waarbij duurzaamheid, cruelty free, fair trade en andere vormen van giving back hoog in het vaandel staan. Verwacht clean beauty producten (love it!), slow fashion merken en meer algemene, duurzame lifestyle merken.

Lees ook: 5 duurzame kledingmerken van Nederlandse bodem

Dat werd tijd ook, want duurzame platformen die een breed scala aan producten hebben, waren er nog niet veel. Dat was ook precies de reden waarom de oprichters Marloes en Guusje het heft in eigen handen namen. Daarvoor gingen ze op zoek naar merken die daadwerkelijk geven om de kwaliteit van het product en het productieproces, maar die ook modern en duurzaam zijn. Zo is SCOON een makkelijk bruikbaar platform geworden om meanigful te shoppen!

Clean beauty

Bij Bedrock zijn we hartstikke fan van natuurlijke beautyproducten. Of je nou zelf je beautyproducten maakt of koopt bij fijne merken, we willen zo min mogelijke chemische ingrediënten op ons gezicht en lichaam smeren. Alle beautyproducten die te koop zijn op SCOON zijn gelukkig vrij van parabenen, minerale oliën, sulfaten en PEGs.

Duurzame mode

De online store is zich beetje bij beetje aan het uitbreiden heeft inmiddels ook een breed aanbod qua duurzame kleding. Denk aan duurzame zwemkleding (gemaakt van gerecyclede visnetten), zonnebrillen (ook van gerecycled materiaal) en natuurlijke zonnebrands en stijlvolle fair trade strandtassen. Wie zegt dat duurzame mooie saai moet zijn? SCOON bewijst met hun moderne selectie in elk geval het tegendeel.

Bepaal je eigen duurzame filters

Binnen het platform met enkel duurzame producten kun jij zelf óók nog eens bepaalde filters aanzetten. Zo kan je je zoekopdracht specificeren op: recycled, recyclable, vegan, organic, charitable, small batch, minimal waste, wildcrafted en handmade.

De droom van de ambitieuze dames is om binnen een aantal jaar te groeien naar een online warenhuis voor ‘brands that care’.  Wij zien dit soort initiatieven graag groeien!

Luister nu ook naar Bedrock

Geef jij om ook het welzijn van de wereld en wil je graag bijdragen een mooiere plek? Dan is onze nieuwste podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de derde aflevering klimaatjournalist van de Correspondent Jelmer Mommers.

Spoiler: Jelmer vertelt waar de opwarming van de aarde mee begon, dat het niet te laat is en vooral: wat wij kunnen doen. Want dat we iets kunnen doen, dat is zeker. Maar dat we dat nú moeten doen, is nog niet het gesprek van de dag.

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Good News Monday: deze nieuwe online store filtert de fijnste duurzame producten voor je
Sluiten