Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 15 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Draag je liever geen leer? Draag dan deze duurzame schoenen

Steeds meer mensen, maar ook bedrijven, zijn bezig met bewuster leven. Als jij ook bewuster leeft, dan merk je vast dat duurzaam leven steeds wat makkelijker wordt gemaakt. Zo kan je dankzij deze Nederlandse webshop zelfs cruelty free leer dragen. Recyclen, vegetarisch of zelfs vegan zijn, is niet meer alleen voor geiten wollen sokken types, maar héél veel mensen willen bijdragen een betere wereld. Het woord ‘duurzaam’ hoor of zie je dagelijks voorbij komen en wij dragen graag aan bij!

Eerder standaard dan uitzondering

Waar het eerst nog lastig was om lekker vegetarisch of veganistisch uiteten te gaan, is dat nu eerder standaard dan uitzondering. Zo bestaat er zelfs kleding gemaakt van koeienmest – maak je geen zorgen: het stinkt niet. Het kost duizenden liters water – en dus CO2uitstoot – om één t-shirt te maken. In plaats van mest als afval te zien, maakte deze social designer er kleding van onder de naar Mestic.

Schoenen van ananasleer

Niet alleen kleding wordt nu op een duurzamere manier gemaakt, ook schoenen worden op allerlei creatieve én duurzame manieren gemaakt. Zo verkoopt de Nederlandse webshop En & Enn schoenen die gemaakt zijn van leer. Geen dierenleer, maar ananasleer gemaakt van de bladeren van de vrucht. De schoenen heten dan ook Piñatex ™. Omdat de schoenen van bladeren worden gemaakt, komt er geen extra productie bij kijken. De bladeren groeien immers gewoon aan de vrucht en worden verder niet gebruikt. Daarnaast verdienen de boeren er ook nog iets extra’s aan.

Waarom een vegan lifestyle niet alleen voor hippies en activisten is

Kurk, champignons, plastic flessen en micro vezel

Naast schoenen van ananasleer, bestaan en nog tientallen andere vegan alternatieven. Bij PET koop je bijvoorbeeld schoenen gemaakt van plastic flessen en Adidas ook komt met een lijn hardloopschoenen gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Via de Nederlandse webshop van Veganwear vind je allerlei schoenen van kurk (voor heren én dames!). En je hoeft gelukkig niet bang te zijn dat het suffe of standaard modellen zijn.  De webshop staat namelijk vol met leuke veterschoenen, enkellaarsjes, slippers en zelfs naaldhakken. Ook voor een ‘leren’ riem kan je er terecht.

Lokale duurzame kleding

Wereldwijd zijn er steeds meer initiatieven die zich bezig houden met duurzame kleding, schoenen en accessoires. Maar hoe duurzaam de materialen ook zijn, je bent niet erg duurzaam bezig als je het product vervolgens van Amerika per vliegtuig (of boot) naar Nederland laat komen. Kijk daarom eens wat de Nederlandse alternatieven zijn, zoals Veganwear of Mestic. Natuurlijk is er ook niets mis met tweede hands winkelen of zelfs helemaal stoppen met kleding kopen voor een tijdje! Zoals het initiatief van Slow Fashion Summer!

Meer lezen over duurzame kleding?

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van meer leuke feitjes en inspirerende verhalen? Meld je dan aan voor de Bedrock-nieuwsbrief!

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Draag je liever geen leer? Draag dan deze duurzame schoenen
Sluiten